Naslovna Najnovije Protest građana u Višegradu zbog blokade grada

Protest građana u Višegradu zbog blokade grada

0

Prije održavanja nastavka konstitutivne sjednice Skupštine opštine Višegrad ispred skupštinske sale došlo je do okupljanja građana koji su na taj način ispoljili nezadovljstvo zbog potpunog nekonstituisanja izvršne i zakonodavne vlasti skoro godinu dana poslije lokalnih izbora.

Grarđani su u anketi istakli problem stranačkog zapošljavanja mladih i njihovog odlaska iz grada, zbog neusvojenog budžeta i privremenog finansiranja, neisplaćivanja stipendija studentima, stimulacija poljoprivrednim proizvođačima i umanjenih primanja socijalnim kategorijama.

Trađe od načelnika opštine Mladena Đurevića da prevazidje lične sujete i sarađuje sa skupštinskom većinom i radom skupštine opštine kako bi se grad odblokirao i njegovi građani živjeli kao u drugim gradovima.

Građanima su se obratili predsjendik SO Muamer Sofović i predsjednik višegradskog SDS Miroslav Kojić koji su objasnili da su pokušali u pregovorima da nađu rješenje za situaciju nekonstituisanja vlasti sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem ali da on nije prihvatio ni jedan prijedlog i nastavio je sa opstukcijama skupštinske većine i rada opštinskog parlamenta.

Načelnik opštine Višegrad je iz SNSD-a, a skupštinsku većinu predvodi SDS.

Zajedničkog rješenja na pomolu nema i načelnik Đurđević traži od republičke vlasti, predvođene SNSD-om da raspusti lokalnu skupštinu.

Godina dana od lokalnih izbora je prošla, a u Višegradu još uvijek nije konstituisana vlast.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube