Naslovna Izdvajamo PRVA MEĐU NEVESINJKAMA Narodna poslanica Zaga Grahovac zaplivala za Časni krst (VIDEO)

PRVA MEĐU NEVESINJKAMA Narodna poslanica Zaga Grahovac zaplivala za Časni krst (VIDEO)

0

Narodna poslanica pokreta „Za pravdu i red“, Zaga Grahovac danas je, uprkos hladnom vremenu i visokom vodostaju na jezeru Alagovac u Nevesinju, zaplivala za časni krst.

Osim što se po prvi put ove godine u Nevesinju organizovalo plivanje za Časni krst na veliki pravoslavni praznik Bogojavljenje, po prvi put se među nevesinjskim plivačima našla i jedna žena. Do bogojavljenskog krsta danas je zaplivalo čak 30 hrabrih građana Nevesinja, među kojima je bila i Grahovčeva.

Iako nije doplivala prva do krsta, Grahovčeva ističe da je ponosna što je učestvovala u ovom događaju. Ona kaže da su njeni sugrađani bili kavaljeri i željeli su da joj prepuste da prva dopliva do krsta u hladnom jezeru Alagovac, ali je ona to odbila.

– Imala sam i ranije želju da plivam za Časni krst ali nisam imala priliku jer se u Nevesinju ranije nije organizovalo plivanje – rekla je Grahovčeva

Ona dodaje da je plivanje za Bogojavljenje na jezeru Alagovac organizovano na inicijativu Miša Ivezića, koje su podržali sveštenici i paroh nevesinjski.

– Hvala Mišu Iveziću na ideji i sveštenicima koji su je realizovali. Nadam se da će se sada plivanje za Časni krst organizovati svake godine i nadam se da ću opet plivati. Osjećaj je nevjerovatan, veoma sam srećna i ponosna – poručila je Grahovčeva.

Ona dodaje da voli jezero Alagovac i da na njemu provodi mnogo vremena, te da među prvima otvori sezonu kupanja.

Današnjim plivanjem, kako ističe Grahovčeva, želi da ohrabri i druge žene da učestvuju jer žene mogu sve što mogu i muškarci.

– Moram pohvaliti Nevesinjce koji su htjeli da budu kavaljeri i da me kao jedinu damu puste da prva doplivam do krsta, ali nisam prihvatila da dobijem nezasluženu pobjedu i dogovoreno je da pobijedi najbrži. Važno je plivati – rekla je Grahovčeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: