28.7 C
Banja Luka

Putin: Platiće svako ko stoji iza leđa terorista /VIDEO/

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se javnosti povodom terorističkog napada u Moskvi rekavši da će Rusija kazniti sve odgovorne za smrt civila. Takođe je rekao i da je su u Rusiji uvedene antiterorističke mere.

„Obraćam vam se u vezi krvavog i varvarskog terorističkog napada čije su žrtve desetine mirnih i nevinih građana. Naši sunarodnici među kojima su djeca, tinejdžeri i žene. Ma ko da su, ma ko stajao iza njihovih leđa, mi ćemo utvrditi odgovorne i kazniti ih. To je napad na Rusiju“, istakao je Putin.

„Kao nekad nacisti, zamislili su da izvrše demonstrativno pogubljenje. Svi izvršioci, organizatori i naručioci snosiće kaznu, ko god da su. Kaznićemo svakog ko stoji iza leđa terorista ko je spremao taj udar po Rusiji i po našem narodu“, rekao je Putin.

Putin je istakao da su sva četvorica terorista, koja su učestvovala u napadu u Moskvi, uhapšena. Kazao je i da su se teroristi nakon napada u Moskvi uputili ka Ukrajini gde je za njih bio organizovan „prozor“ za beg.

Takođe je naveo i da su uvedene dodatne antiterorističke i antidiverzione mjere u Podmoskovlju i u drugim regionima Ruske Federacije.

Istakao je i da je običan narod odmah pritrčao u pomoć svim službama na terenu i pomagao da se ranjenici prebace u bolnice, na čemu im je zahvalio.

„Svima ćemo pružiti neophodnu pomoć“, dodao je.

Putin je rekao i da građani Rusije veoma dobro znaju šta je pretnja terorizma, te da Moskva računa na saradnju sa svim državama koje dele ovu bol.

„Najvažnije je sada da ne damo svima onima koji su odgovorni za ovaj zločin, da naprave dodatne zločine. Žrtve terorističkog napada su bili naši sunarodnici, između ostalog, djeca, žene i omladina. „Izražavam svima iskreno saučešće, svima koji su izgubili svoje bliske“, kazao je.

„Ovo nije prvi put da Rusija prolazi kroz teške izazove, međutim, ona je uvijek izlazila još jača. Tako će biti i sada“, rekao je Putin i dodao da teroriste čeka nezavidna sudbina – odmazda i zaborav.

„Naša zajednička dužnost sada, naših drugova na frontu, svih građana zemlje je da budemo zajedno u jednoj formaciji. Vjerujem da će tako i biti jer niko i ništa ne može da poljulja naše jedinstvo i volju, našu odlučnost i hrabrost, snagu ujedinjenog naroda Rusije. Niko neće moći da posije otrovno sjeme razdora i panike u našem multinacionalnom društvu“, rekao je Putin u obraćanju Rusima posle terorističkog napada na Krokus siti hol u Podmoskovlju.

Ruski predsjednik je objavio i da će 24. mart u Rusiji biti proglašen za dan žalosti.
NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here