21.7 C
Banja Luka

PUTIN PREMJESTIO DIO NUKLEARNOG NAORUŽANJA! Taktičko oružje smjestio tik uz evropskog NATO rivala!

Bjeloruski lider sve potvrdio.

Ruski predsjednik Vladimir Putin premjestio je dio svog taktičkog nuklearnog oružja u Bjelorusiju. Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko potvrdio je da je isporuka taktičkog nuklearnog oružja iz Rusije dovršena, piše AP.

Lukašenko je ranije izjavio da je premještanje nuklearnog oružja iz Rusije u Bjelorusiju povezano s naporima da se “obuzdaju prijetnje Poljske”, članice NATO-a.

Potvrda da je nuklearno oružje premješteno dolazi nekoliko mjeseci nakon što je Rusija objavila da planira da smjesti taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji, saveznici Putina i Moskve. Lukašenko je u maju potvrdio da se dio nuklearnog oružja već šalje Bjelorusiji, što je izazvalo zabrinutost SAD i drugih zapadnih zemalja.

Putin je u junu potvrdio da je prva isporuka taktičkog nuklearnog oružja stigla u Bjelorusiju i da je ono stacionirano u toj zemlji. “Zašto bismo prijetili cijelom svijetu? Već sam rekao da je upotreba ekstremnih mjera moguća u slučaju da postoji opasnost za rusku državnost”, rekao je Putin tada.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here