Naslovna Najnovije RACIJE U BANJALUCI Kod djevojke nađene tablete „bromazepam“ i „leksilijum“

RACIJE U BANJALUCI Kod djevojke nađene tablete „bromazepam“ i „leksilijum“

0

Prilikom racije u klubu „Spejs“ u centru Banjaluke kod djevojke A. B. su prošanli i oduzeli tablete „bromazepam“ i „leksilijum“, a za koje nije posjedovala medicinsku dokumentaciju, potvrđeno je za Srpskainfo.

Njoj je uručen prekršajni nalog.

– Takođe, sankcionisan je i konobar zbog počinjenog prekršaja posluživanje alkoholom iz Zakona o javnom redu i miru – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Ona je dodala da je proteklog vikenda na putevima koji su u nadležnosti PU Banjaluka, relaizovana regionalna akcija iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kojom prilikom je zbog alkoholisanosti sankcionisano 207 vozača.

– Od ukupno sankcionisanih  vozača, ka-njeno je 127 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 55 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 16 ih je uhapšeno zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, kao i tri vozača koja su odbila da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je šest „mladih vozača“, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva – istakla je Mučibabićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube