Naslovna Republika Srpska RADNICI “AKVANE” DOBILI TRI ZAOSTALE PLATE Obezbijeđena sredstva za povećanje primanja zaposlenim...

RADNICI “AKVANE” DOBILI TRI ZAOSTALE PLATE Obezbijeđena sredstva za povećanje primanja zaposlenim u vrtićima

0

Stanivuković poručio da je Grad uložio maksimale napore u rješavanju ovih izazova.

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je da su radnicima JP “Akvana” isplaćene tri zaostale plate nakon deblokiranja računa ovog preduzeća.

Kako je kazao, usvajanjem odluke o realokaciji sredstava na jučerašnjem zasjedanju Skupšitne Grada, obezbijeđene su i veće plate zaposlenim u JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“.

-Na tome nećemo stati – poručio je gradonačelnik.

Podsjećamo, Grad Banjaluka uložio je maksimalne napore u rješavanje naslijeđenih dugovanja „Akvane“, kako bi to preduzeće i Gradski olimpijski bazen mogli normalno da funkcionišu, a radnici da dobiju zaostale plate.

-Donijeli smo tešku, ali jedinu moguću odluku – sva decenijska dugovanja Akvane izmirićemo u toku naredne godine – poručio je ranije gradonačelnik Stanivuković, naglašavajući da u narednim mjesecima slijedi reforma ovog preduzeća.

I po pitanju povećenja plata radnicima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Grad je uradio sve što je mogao. Odnosno, Grad je prvi predložio povećanje plata radnicima Centra, sredstva su planirana rebalansom, ali s obzirom na to da je Nacrt rebalansa ponovo povučen sa dnevnog reda jučerašnje sjednice, predloženo je drugo rješenje – da se sredstva za isplatu povećanih plata radnicima Centra obezbijede putem realokacije sredstava u budžetu Grada. To je bio i jedan od dogovora između Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, rukovodstva te ustanove i Grada Banjaluka, a na osnovu kojeg je Sinidikalna organizacija Centra prošle sedmice obustavila štrajk vaspitača.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube