Naslovna Izdvajamo Radnici nemaju topli obrok, a direktorica Komus-a Gacko Ivana Maljević zapošljava svoju...

Radnici nemaju topli obrok, a direktorica Komus-a Gacko Ivana Maljević zapošljava svoju tetku

0

Sve je moguće kada su u pitanju kadrovi SNSD-a u Gacku. Tako je direktorica gatačkog komunalnog preduzeća “Komus” Ivana Maljević izmislila radno mjesto i zaposlila svoju tetku, dok radnicima ne isplaćuje topli obrok, što je zakonska obaveza.

Ova inače bivša SDS-ova članica koja je za svoj transfer nagrađena direktorskim mjestom u JP “Komus” Gacko, zaposlila je svoju tetku na radno mjesto za koje ne postoji sistematizacija i za posao koji bi svaki već zaposleni radnik mogao da obavlja. Tako je tetka zadužena da bude koordinator za praćenje realizacije ugovora sa RiTE Gacko koji reguliše odvoz smeća i košenje trave u parku RiTE Gacko. Dakle, da prati da li su ovi poslovi obavljeni kako treba i da izvještava svoju bratičnu.

Inače, od ranije radnici ovog komunalnog preduzeća nemaju topli obrok, a što je zakonska obaveza direktorice, pa se po tom pitanju očitovao i Sindikat uprave RS koji skreće pažnju na tu zakonsku obavezu.

Novozaposlena tetka za koju se našlo para u kasi preduzeća je inače bila zaposlena u RiTE Gacko odakle je podigla otpremninu u visini 40 hiljada KM.

Ali sve može kada je u pitanju SNSD Gacka.

(Istok)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: