26.7 C
Banja Luka

Radojičić: Izlazimo na izbore, želimo biti alternativa

Nezavisni pokret „Svojim putem Igor Radojičić“ se priprema za izlazak na lokalne izbore, saopštio je predsjednik tog pokreta, Igor Radojičić na prvoj pres konferenciji.

Radojičić je rekao i da će pokret imati pet potpredsjednika, Milana Grubora iz Banjaluke i Radenka Banovića iz Prijedora.

Bivši gradonačelnik Banjaluke tvrdi da ne pripada nijednoj od ponuđenih političkih opcija, ali i da će na izbore izaći po Izbornom zakonu RS kad i ako bude usvojen.

„Narodna skupština Republike Srpske za nas je svetinja. Ja sam bi predsjednik i vrlo sam ponosan na taj period. NSRS je najviši zakonodavni organ i ako ga mi ne budemo poštovali neće ga poštovati niko drugi.

Ustavi, zakoni, akti koje donosi NSRS nisu švedski sto pa da birate koji ćete, već se oni primjenjuju. Izborni zakon RS za nas je zakon Republike Srpske.

I kada stupi na snagu tada ćemo ga poštovati. Danas u 12 i 30 taj Zakon nije na snazi. Zašto, o tome bi se moglo dugo pričati. Na snazi su trenutno Izborni zakon BiH i pravila CIK – a BiH, i trenutno jedina nadležna za provođenje izbora je Centralna izborna komisija BiH.“, rekao je Radojičić.

(BN)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here