Naslovna Najnovije Radović: Politički revanšizam protiv građana Banjaluke

Radović: Politički revanšizam protiv građana Banjaluke

0

„Očito da je u gradu Banjaluka na sceni pokušaj diskreditacije samog gradonačelnika ali i namjera da se građani Banjaluke kazne zato što su svoj glas dali upravo Drašku Stanivukoviću“, kaže Milan Radović,  zamjenik predsjednika SDS.

Radović navodi da je Kabinet gradonačelnika  predložio dobar i realno održiv budžet u kojem je predviđeno smanjenje rashoda za pet miliona KM i da su predviđene  i investicije od 31 milion KM, ali i sredstva za udžbenike od 700.000 KM.

On poručuje da je uskraćivanje sredstava neophodnih za normalno funkcionisanje Grada, koje predlaže vladajuća većina u Banjaluci nije ništa drugo nego politički revanšizam.

„Danas nas je gradonačelnik obavijestio da je dobio prijedlog amandmana od strane vladajuće većine kojima žele uskratiti sredstva koja su neophodna za normalno funkcionisanje Grada. Prijedlog da se uskrate sredstva za održavanje puteva, za rasvjetu, za parkove i da se ne dopusti realokacija viška sredstava jeste upravo politički revanšizam, ne samo prema gradonačelniku, već i prema samim građanima Banjaluke“, istakao je Radović.

On je poručio da SDS podržava rad gradonačelnika Stanivukovića, obzirom da je njegova namjera da budžet bude javan i transparentan i da u Banjaluci zakon bude jednak za sve.

„Smanjenje rashoda od pet miliona KM godišnje znači da će u toku četvorogodišnjeg mandata biti ušteda sredstava od 20 miliona KM. Ta velika i značajna sredstva se mogu usmjeriti za nove investicije, za subvencije građanima za prevoz, za pomoć javnoj kuhinji, za podsticaje malim preduzećima u privredi i poljoprivredi, za stimulisanje najboljih đaka i studenata…“, navodi Radović.

On je rekao da bi dio tih sredstava mogao da se preusmjeri i za pomoć malim preduzetnicima koji su zatvoreni zbog pandemije, i podsjetio  da je Vlada Republike Srpske javno obznanila da nije u mogućnosti da značajnije pomogne ovoj  kategoriji.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: