Naslovna Republika Srpska „Razumijem, da Višković ne razumije, zato mu treba objasniti“

„Razumijem, da Višković ne razumije, zato mu treba objasniti“

0

Bivši ministar zdravlja Slobodan Stanić ima nekoliko savjeta i pitanja za premijera Republike Srpske Radovana Viškovića povodom posljednje afere u vezi nabavke i korišćenja tehničkog gasa umjesto medicinskog kiseonika u bolnicama Republike Srpske.

 

Stanić objavom na fejsbuk profilu obraća se Viškoviću i navodi da sve ovo što se dešava oko nezakonite i neprovjerene nabavke kiseonika za njega (Viškovića)  je očigledno prekomplikovano i  neshvatljivo i uzaludan je trud stručnih osoba koje su pokušale da mu objasne o čemu se radi!

– Smatram da to nije Vaša oblast djelovanja i da je u tome problem Vašeg nerazumijevanja. Koliko znam, Vi ste saobraćajni inžinjer i pokušaću Vam metaforički objasniti u oblasti koja  je bliža Vašm obrazovanju i djelokrugu rada.

Pošto ste završili saobracajni fakultet, a u istoj oblasti i magistrirali i doktorirali, a isto tako dobro se razumijete u tehničke preglede automobila, kako stručno, tako i poslovno, pokušaću na sljedeći način:

Da li nakon Vašeg današnjeg predočavanja nalaza znači da mi građani možemo od danas voziti svoje automobile bez tehničkog pregleda i bez registracije, a kad se to sazna i izbije afera ili eventualno, ne daj Bože, napravimo udes, možemo poslije toga da servisiramo auto, sami pronađemo tehnički pregled u Srbiji koji nam odgovara, da nam tamo utvrde da je vozilo uglavnom ispravno i da tako izbjegnemo odgovornost, jer vidite da je tehnicki dobro prošao i da smo htjeli mogli smo bez problema registrovati automobil. Ili da nam prodavac automobila izda potvrdu da je vozilo ispravno i da opet ne moramo ići na tehnički pregled i registrovati auto i tako u nedogled, dok tim vozilom nekog ne ubijemo.

Naravno da tako ne može i naravno da biste Vi ovo osudili, a u medicinskoj oblasti po Vama sve može i to naročito od kada su Vaši partijski drugovi ukinuli Agenciju za lijekove i medicinska sredstva RS  i tu nadležnost prenijeli na BiH nivo i tako Srpsku uskratili za jednu veoma važnu nadležnost“, naveo je Stanič u objavi na fejsbuk profilu.

(BN)