Naslovna Najnovije Republika Srpska ide u politički zaokret: Promjena vlasti moguća i prije izbora!

Republika Srpska ide u politički zaokret: Promjena vlasti moguća i prije izbora!

0

“Republika Srpska sigurno ide u smjeru totalnog političkog zaokreta i SNSD sa svojim partnerima odlazi u opoziciju najkasnije nakon izbora 2022.”, kazao je Igor Crnadak, visoki funkcioner PDP-a, dodajući da je to činjenica koje su i oni svjesni.

“I zato sve više ljudi iz strukture vlasti ostvaruju svakodnevno kontakte sa nama, prilazi i priprema se za post-SNSD vrijeme u Republici Srpskoj. I pored toga mi nismo odustali od promjena i prije izbora, iako vlast koristi novac, ucjene i prijetnje da to spriječi”, izjavio je Crnadak koji je i poslanik u Narodnoj skupštini RS u intervjuu za portal “Skener.info”.

Crnadak smatra da debakl u nabavci vakcina, nastavak nekontrolisanog zaduživanja, nesposobnost vlasti da se izbori sa posljedicama korone samo su neki od faktora koji ubrzavaju ovaj proces i mislim da će sredinom godine biti sledeći kritičan momenat, jer će to biti poslednja šansa za one koji podržavaju ovu kriminalnu i nesposobnu vlast da „okrenu novi list“ i barem djelimično umanje svoju odgovornost za pogubnu politiku poslednjih 15 godina.

Odgovarajući na pitanje boji li se opozicija preuzimanja vlasti u Republici Srpskoj i BiH, Crnadak kaže da se ne boje, te da jedva čekaju da preuzmemu odgovornost i pokažemo, kako kaže, da u Republici Srpskoj može da se živi od svog rada, pošteno i uzdignute glave.

“Brže nego što se očekuje učvrstićemo institucije i pokazati da želimo drugačiji pristup, u kojem ne odlučuje jedan čovjek, nego institucije i sistem. Spremni smo u potpunosti i za razotkrivanje kriminala SNSD-ove hobotnice, što smo već pokazali u Banjaluci brzim otkrivanjem afera Bilbordi, Ćućun, Akvana, Kajak, Banski dvor i drugi”, istakao je Crnadak.

Upitan da prokomentariše  zašto opozicija želi da godinu i po uoči izbora istakne svoje kandidate, jer će na taj način olakšati vlasti da im suprotstavi adekvatne protivkandidate, Crnadak kaže:

“Kao prvo, rani izbor kandidata stvara referendumski abijent i svako ko se poslije toga pojavi kao neka treća varijanta biće lako pročitan kao projekat SNSD-a i zato je potreban brz dogovor, da vidimo odmah na početku ko je istinski za promjene, a ko kalkuliše”.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube