Naslovna Izdvajamo Režim angažovao obezbjeđenje protiv opozicije

Režim angažovao obezbjeđenje protiv opozicije

0

Na nastavku 16. sjednice Skupštine opštine Novi Grad, osam odbornika opozicije isključeno je iz rada lokalnog parlamenta kojem je privatno obezbjeđenje zabranilo ulazak na današnju sjednicu zbog čega je došlo i do fizičkog sukoba.

Privatno obezbijeđenje, naguravanje , policija… Tako je danas skupštinska većina predvođena SNSD-om održala treći nastavak 16. sjednice skupštine opštine Novi Grad.

Na prethodnoj sjednici lokalne skupštine koja je održana 14.novembra predsjednik Skupštine Zoran Kukavica , kadar Ujedinjene Srpske, isključio je osam odbornika opozicije zbog, kako je rekao, nemogućnosti održavanja reda u skupštinskoj sali.

Za njih osam danas je bio zabranjen ulazak u skupštinsku salu zbog čega je došlo do naguravanja.

Predsjednik novogradske skupštine opštine ističe da je sve rađeno prema Poslovniku o radu Skupštine opštine Novi Grad.

Dodaje da su očekivali da će dio odbornika kojima je izrečena mjera udaljenja sa sjednice doći na današnji nastavak, pa su morali angažovati privatno obezbjeđenje.

Međutim i poliicja se našla tu da spriječi fizički obračun.

„Ja stvarno ne znam šta se dešava sa dijelom opozicionih odbornika i zašto u poslednje vrijeme pokušavaju da vrše opstrukciju rada skupštine. Naime, na ovoj 16.skupštini, na prvom nastavku udaljen je odbornik Igor Taborin zbog nekorektnog ponašanja i ne slušanja mojih naredbi kao predsjednika skupštine da se smiri. Pogrdno se izražavao prema članovima skupštine, odbornicima, načelniku i iz tog razloga je ostranjen“, kazao je Kukavica.

Ni novinarskoj ekipi BN televizije danas nije bio dozvoljen ulazak u skupštinsku salu.

Više u Dnevniku BN televizije.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube