Naslovna Politika Režim ima izlaznu strategiju oko izbornog zakona

Režim ima izlaznu strategiju oko izbornog zakona

0

Šef Kluba SNSD-a Igor Žunić otkrio je jutros na sjednici Zakonodavnog odbora NSRS, taktiku režima o Izbornom zakonu Republike Srpske, otkriva šef poslaničkog kluba Liste za pravdu i red nebojša Vukanović.

Cilj je, kaže on, svakako da se manipuluše narodom i da se prikrije nova velika kapitulacija i povlačenje, jer je sinoć Dodik sa Nikšićem i Konakovićem dogovorio usvajanje i izmjene Izbornog zakona BiH do narednog petka.

„Danas će vladajuća koalicija usvojiti Izborni zakon Republike Srpske ali će on stajati u ladici do kraja aprila i tek onda biti poslat u Vijeće naroda Republike Srpske, čekati „veto“ Bošnjaka, pa onda odužiti proceduru prema Ustavnom sudu Republike Srpske, u međuvremenu će CIK BIH raspisati izbore i onda će se povući povijenog repa pod izgovorim da ih je spriječio „veto“ Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske da organizuju lokalne izbore po Izbornom zakonu Republike Srpske“, otkriva Vukanović.

On dalje navodi da je veliki je pritisak na sve, pa čak i prosvjetene radnike, da se danas skrate časovi kako bi profesori i đaci mogli doći na miting, a po prvi put i svi radnici Narodne skupštine Republike Srpske su pozvani da moraju tokom pauze doći na skup na Trgu Krajine.

„Iako smo se svega nagledali u prošlosti ipak se stiče utisak da nikada nije bio veliki pritisak na građane, prije svega „sužnje“ zaposlene u javnom sektoru, da dođu na skup – Partija i Mafija vas zove…“, naveo je Vukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: