Naslovna Svijet RIJEŠENA MISTERIJA STARA 30 GODINA,PRONAĐEN ŽIV Nestali pomorac Petar Marčinko je živ...

RIJEŠENA MISTERIJA STARA 30 GODINA,PRONAĐEN ŽIV Nestali pomorac Petar Marčinko je živ i nalazi se u Španiji!

0

Pomorac Petar Marčinko koji je iz Čepikuća nestao prije 30 godina živ je i nalazi se u Španjolskoj! Upravo je ovog tjedna Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj stigla potvrda međunarodnih institucija s kojima su sarađivali na provjeri dokumenata koji su se 30 godina nakon Marčinkova nestanka misteriozno pojavili u Policijskoj postaji Ston na njegovo ime. Upravo je o ovom pronalasku DuList pisao u svom štampanom izdanju sredinom decembra, a tada su nam iz Policijske uprave istaknuli da su dokumente zaprimili službenim putem preko Veleposlanstva Hrvatske u Španiji te da je potrebno utvrditi Marčinkov identitet te vjerodostojnost pristiglih dokumenata.

Kako smo doznali iz Policije, porodica je obavještena o Marčinkovu pronalasku i potvrdi identiteta te će on biti izbrisan iz evidencije nestalih osoba. Javnosti su kao i Marčinkovim mještanima u Čepikućama još uvijek ostali skriveni motivi njegova odlaska i ostanka u Španiji preko 30 godina bez da se javio svojima ili se pak poželio vratiti doma.

Petar Marčinko se, podsjetimo, kao 39-godišnjak u aprilu 1992. iskrcao s broda ‘Dubrovnik’ u španskom Hihonu i otada mu se izgubio svaki trag.

U rodnim Čepikućama više ga iza toga nisu nikada vidjeli te su im glavama prolazile razne pretpostavke pa čak i onaj najcrniji scenarij – da više nije među njima.

DuList je sredinom decembra posjetio Marčinkove rodne Čepikuće tragom informacije o pronađenim dokumentima te su nam tada njegovi mještani o njemu istaknuli sve najbolje. Svi su se nadali da su dokumenti doista njegovi i da je živ. Sigurni smo da će ih vijest o njegovu pronalasku itekako razveseliti.

(Cafe.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: