Naslovna Region Roditelji Marku u bolnici rekli užasne vijesti: „Morali smo da mu kažemo...

Roditelji Marku u bolnici rekli užasne vijesti: „Morali smo da mu kažemo za Antonelu“

0

SPLIT – Grad Solin proglasio je ponedjeljak, 9. oktobar, danom žalosti zbog smrti 24-godišnje Antonele Baković koja je poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Venecije.

Njen suprug Marko Baković teško je povrijeđen, a njegova porodica posjetila ga je u bolnici Mirano, nedaleko od Venecije.

Tužnog, spuštenog pogleda izlazili su iz bolnice. Kratko su smogli snage i obratili se novinarima.

„Ne znam šta da vam kažemo. Rečeno je i nama da mu je stanje stabilno. On je u svjesnom stanju. Razgovarali smo s njim. Sjeća se nesreće“, kratko su roditelji rekli za 24sata.hr.

Kako su dodali, teška srca, rekli su mu da je njegova voljena supruga Antonela u stravičnoj nesreći izgubila život. S njim su ostali nekoliko sati.

Mladi fudbaler je smješten na odjeljenju intenzivne njege gdje se o njemu brine cijeli tim ljekara.

Na Fejsbuku se ranije oglasio gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, koji je rekao da saobraćajna nesreća nadomak Venecije nikoga nije ostavila ravnodušnim, ​ali ih je posebno pogodila spoznaja o tragediji koja je zadesila mladu sugrađanku i njenog muža.​

​“Nažalost, ugasio se mladi život vesele Antonele i njenog nerođenog djeteta, a Marko, koji se i sam bori za život, ostaje u velikoj tugi i gubitku.​ Cijeloj porodici, a posebno Marku ovim putem izražavam saučešće i podršku za životnu borbu“, rekao je Ninčević potvrdivši da je donio odluku o Danu žalosti​ u ponedjeljak, 9. oktobra.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube