Naslovna Rusija Rusija spremna da ide do kraja. „Planuće cijela Ukrajina“

Rusija spremna da ide do kraja. „Planuće cijela Ukrajina“

0

Rusija ne postavlja sebi nikakva ograničenja po pitanju odgovora na napade, izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Medvedev je kazao da je Rusija spremna da u zavisnosti od vrste prijetnje da upotrebi sve vrste oružja.

„Naš odgovor može biti bilo kakav. Predsjednik Rusije je to potpuno jasno rekao. Ne postavljamo sebi bilo kakva ograničenja i u zavisnosti od prirode pretnje spremni smo da upotrebimo sve vrste oružja – u skladu sa našim doktrinarnim dokumentima, uključujući Osnove nuklearnog obuzdavanja. Uvjeravam vas – odgovor će biti brz, žestok i ubjedljiv“, rekao je Medvedev u intervjuu koji je dao novinarki Nadani Fridrihson.

Upitan da li su u pravu oni koji misle da će davanje dozvole Kijevu da izvodi napade na ruske objekte na Krimu natjerati Rusiju da pregovara sa Ukrajinom, Medvedev je rekao – rezultat će biti upravo suprotan.

„U tom slučaju neće biti nikakvih pregovora – biće samo udari odmazde. Planuće sva Ukrajina koja je pod vlašću Kijeva“, rekao je poručio je on.
Kako je ocjenio, tako mogu da razmišljaju samo „moralne nakaze kojih ima dovoljno i u Bijeloj kući i na Kapitolu“.

„Inače, ljudi u Pentagonu su normalniji, razumiju posljedice“, dodao je Medvedev.
Po njegovim riječima, da SAD zaista žele da okončaju sukob u Ukrajini koji su izazvale, to bi mogle da urade jednim potezom.
„Da Vašington zaista želi da okonča ovaj rat koji je sam izazvao, to bi mogao da uradi jednim potezom tako što će narediti svojim drogiranim slugama da sjednu za pregovarački sto. Ali vašingtonski senilni starci u američkoj administraciji i jastrebovi u Kongresu jednostavno nisu zainteresovani za to“, ocjenio je Medvedev.
Stanovnici Evrope izazivaju žaljenje jer su izabrali sebi lidere koje nije briga za njih, rekao je Medvedev, istakavši da ipak ne saoseća sa njima.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube