22.7 C
Banja Luka

„S tobom ću se posebno obračunati“ Tužilaštvo BiH istražuje da li je Dodik prijetio tužiocima, od Suda zatraženi snimci

Tužilaštvo BiH provjerava prijetnje koje je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio tužiocima ove institucije Nedimu Ćosiću i Nives Kanevčev na ročištu o izjašnjenju o krivici 16. oktobra.

Prema informacijama „Avaza“, Dodik je prijetio i vrijeđao postupajuće tužioce koji su protiv njega podigli optužnicu, prije svega Nedima Ćosića, protiv kojeg je podnio i krivičnu prijavu.

Predsjednik RS uputio je pogrdne riječi tužiocima prilikom ulaska u sudnicu, dok je Ćosiću poručio: „S tobom ću se posebno obračunati“.

Prema informacijama Avaza, Tužilaštvo BiH, tačnije tužilac koji je određen da radi na provjerama, jutros je zvanično tražio od Suda BiH da mu se dostave snimci sa sudskog ročišta, tačnije snimak iz sudnice.

Osim toga, Tužilaštvo BiH već je saslušalo nekoliko sudskih policajaca koji su bili ispred i unutar sudnice, a svjedočili su Dodikovim prijetnjama.

Iako nije počelo snimanje u sudnici, jer zvanično počne tek nakon ulaska sutkinje u prostorije, postoje osobe koje su posvjedočile šta se tačno desilo i šta je i kome Dodik tačno rekao.

Odbio da ustane

Provjerava se i šta je Dodik rekao Ćosiću i prije ulaska u sudnicu šest, gdje je ročište održano.

Lider SNSD, podsjećamo, odbio je ustati u sudnici, a nije se želio ni izjasniti o krivici. On je optužen za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita. Suđenje mu je zakazano za 22. novembar.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here