Naslovna Najnovije Sa MMF-om tražimo pregovore za novi kredit!

Sa MMF-om tražimo pregovore za novi kredit!

0

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da će, ukoliko Međunarodni monetarni fond (MMF) ubrzo ne otvori pregovore da BiH dobije novi aranžman, zatražiti od direktora te međunarodne finansijske institucije da direktno pokrene pregovore, jer je nedopustivo da se o tome ne razgovara.

Mi smo insistirali na tome da aranžman mora da se nastavi i da je BiH opredijeljena za ovaj aranžman – rekao je Tegeltija za sarajevsko Oslobođenje, govoreći o sinoć održanom sastanku sa evropskim čelnicima MMF.

On je istakao da je najvažnije da BiH dobije aranžman sa MMF, pri čemu nije mogao u ovom trenutku da procijeni koliko će to novaca biti.

– Žao mi je što su prošla tri i po mjeseca, a Misija nije otvorila pregovore sa BiH i to je, po mom mišljenju, najveći problem – konstatovao je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara u okviru redovnog proljetnog zasjedanja juče je putem video-linka razgovarao sa predstavnicima MMF o dosadašnjim realizovanim aktivnostima i mogućnostima novog aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom.

(Srna)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube