Naslovna Svijet SAD odobrile prodaju raketa Džavelin Prištini za 75 miliona dolara

SAD odobrile prodaju raketa Džavelin Prištini za 75 miliona dolara

0

Američki Stejt department odobrio je potencijalnu prodaju Prištini 246 raketa Džavelin za procijenjenu vrijednost od 75 miliona dolara, saopštio je danas Pentagon.

Kako je naveo, glavni izvođači radova biće Dževelin Džoint ventur (Javelin Joint Venture), koji čine kompanija Lokid Martin i Rejteon misajls i difens (Raytheon Missiles and Defense), prenosi Rojters.
Predsjednik  Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da će Srbija nastaviti da se ponaša odgovorno i da doprinosi stabilnosti na Balkanu, kao i da će raditi na očuvanju srpsko-američkih odnosa, uprkos činjenici da su SAD odlučile da prihvate zahtjev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa „Džavalin“.
Vučić je primio ambasadora SAD Kristofera Hila koji ga je obavijestio o toj američkoj odluci za koju je predsjednik rekao da je „veliko razočaranje“ za Srbiju.
Ministar odbrane privremenih prištinskih vlasti Ejup Maćedonci potvrdio je danas da su započete procedure za kupovinu protivtenkovskih raketa „Dževelin“od SAD i istakao da je odluka o toj nabavci dio plana tranzicije takozvanih kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube