Naslovna Izdvajamo Šah mat Ljubiše Petrovića ka Vojinu Mitroviću

Šah mat Ljubiše Petrovića ka Vojinu Mitroviću

0

– Još jedna pravna pobjeda, objavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

On je ovo objavio na fejsbuk profilu nakon što je presudom Višeg privrednog suda u Banjaluci 28. septembra ove godine potvrđena  zakonitost održane 13. vanredne sjednice Skupštine akcionara “Кomunalac“ a.d. Bijeljina održane 6. aprila 2021. godine, kao i zakonitost akata donijetih na toj sjednici.

„Podsjećamo, da je firma “Šipad-komerc“ iz  Bijeljine, koja je i akcionar u a.d. „Кomunalac, a iza koje stoji kontroverzni biznismen i funkcioner SNSD-a Vojin Mitrović, Okružnom privrednom sudu u Bijeljini uputila tužbeni zahtjev kojim je traženo da se utvrdi da su ništavne i bez pravnog dejstva odluke koje su usvojene na ovoj sjednici“, naveo je Petrović.

On dalje navodi da je suprotno njihovim željama (ili očekivanjima) ovaj postupak okončan odbijanjem tužbenog zahtjeva.

„Nezadovoljan ovom presudom „Šipad-komerc“ odlučio je da pravdu kakvu je samo oni vide potraži u Banjaluci, vjerovatno po ideji svog vlasnika koji je navikao da mu preko banjalučkih centara moći sve bude dozvoljeno, te je uložio žalbu  Višem privrednom sudu u Banjaluci na pomenutu presudu bijeljinskog Okružnog privrednog suda. Ali, kako sudovi nisu izvršioci ničijih zahtjeva nego zakona, i ovaj sudski organ odbio je njihov žalbeni zahtjev presudom od 28.09.2022. godine i time potvrdio zakonitost održane 13. vanredne sjednice Skupštine akcionara “Кomunalac“ a.d. Bijeljina, kao i zakonitost akata donijetih na  toj sjednici između kojih su i Odluka o razrješenju članova Nadzornog odbora i Odluka o imenovanju v. d. članova Nadzornog odbora “Кomunalac“ a.d. Bijeljina“ naglašava Petrović.

Vidjeće se u budućnosti, prema Petroviću, da li će ove dvije legitimne sudske institucije i njihove presude biti dovoljno dobre za rukovodstvo „Šipad komerca“.

„Ono što je sa druge strane sigurno to je da ni novac, ni moć, ni bahatost ni svi pokušaji opstrukcija sa svih strana ne mogu ništa ako koračaš pravednim putem i još ako te na tom putu prate pravednici,  ne možeš izvojevati ništa drugo sem PRAVDU!
Još jedna pravna pobjeda pa neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može, a jednom i to biti mora“, stoji u objavi Petrovića na fejsbuk profilu.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube