Naslovna Region Sahranjen dječak kojeg je otac zaboravio u autu, na sahranu došla vojska

Sahranjen dječak kojeg je otac zaboravio u autu, na sahranu došla vojska

Na Gradskom groblju u Kninu danas u 14 sati sahranjen je petogodišnji dječak, koji je tragično preminuo od toplotnog udara, nakon što je ostao zaključan u automobilu, navodi „24sata“.

Jedinica iz Četvrte gardijske brigade Knin je krenula pješke na sahranu u 13.30 sati. Na groblju su mu odali posljednju počast. Ovim činom dali su podršku kolegi – ocu dječaka, piše pomenuti portal.

U Kninu je juče bio proglašen Dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, otkazane su sve najavljene manifestacije, a u crno je zavijen i dječji vrtić u kojem mališani tuguju za svojim tragično stradalim prijateljem.

Gradonačelnik Knina Mario Ćaćić izjavio je da je Knin mali grad, a tragediju su svi shvatili kao gubitak u svojoj porodici, prenosi „Index.hr„.

Podsjetimo, protiv dječakovog oca, 34-godišnjeg profesionalnog vojnika rodom iz Vinkovaca, podnesena je krivična prijava jer je 8. juna u jutarnjim satima u Kninu neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzrokovao njegovu smrt.

On je u utorak oko 16.45 sati doveden u Policijsku stanicu Knin, a 15 minuta kasnije je uhapšen. Oduzeto mu je i legalno oružje koje je posjedovao, a angažovan mu je i advokat po službenoj dužnosti. Nalazio se kod pritvorskog nadzornika i priveden je Županijskom tužilaštvu u Šibeniku, a u srijedu poslijepodne je pušten na slobodu. Prema rezultatima obdukcije, dječak je preminuo od toplotnog udara.

„Postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. juna 2021. oko 8 sati u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dijete (2015.) u dječji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu. Kada je oko 15 sati, nakon poziva supruge, otišao do automobila zatekao je dijete bez svjesti, pa ga je iznio iz automobila“.

Kako su juče prenijeli hrvatski mediji, dječak je po procjeni u vozilu bio od 7.50 sati do 15.15 sati.

 

N.N