Naslovna Izdvajamo Samohrana majka sa troje djece živi u sobi od 16 kvadrata

Samohrana majka sa troje djece živi u sobi od 16 kvadrata

0

Samohrana majka Snežana Drinčić (42) iz Vlasenice živi sa troje maloljetne djece u jako teškim uslovima, u hladnoj sobi od 16 kvadratnih metara, bez struje, kupatila, hrane i sa samo 40 KM dječijeg doplatka.

Soba u kojoj stanuju je puna vlage, djeci je hladno zbog nedostatka ogrijeva, a frižider, koji sada zbog isključenja električne energije nije u funkciji i zbog čega im se većina hrane pokvarila, je gotovo uvijek prazan.

Snežana i njena djeca nemaju elementarne uslove za život, ponajviše zbog stanja u kojem se njihov dom nalazi.

Stolarija je loša, kao i kupatilo koje je potpuno neuslovno za održavanje lične higijene, voda curi iz bojlera preko žica, što ugrožava njihovu bezbjednost tokom boravka u kupatilu.

Djeca posebno pate u ovakvim uslovima života, a najviše se to odražava i na nedostatak odjeće i obuće, koja im je potrebna u ovom periodu kada idu u školu.

Snežanin stariji sin zarađuje preko ljeta u nadnicima i od zarađenog novca žive tokom ljeta, a zimi se snalaze kako znaju. Uprkos teškom životu, ova djeca ne posustaju i trude se da žive što normalnije.

Starija kćerka se bavi atletikom i vrlo je uspješna na tom polju, pa je njihov skromni dom pun medalja i diploma sa takmičenja.

Snežana kaže da je prinuđena ovako da traži pomoć dobrih ljudi da im pomognu koliko mogu, jer ističe da ne može da gleda svoju djecu kako se pate i želi da i oni budu srećni kao i ostala djeca.

Snežana Drinčić živi u Vlasenici, u Ustaničkoj ulici bb sa djecom koja su 2003, 2005 i 2016. godište. Ako želite i možete pomoći porodici Drinčić možete kontaktirati Snežanu na broj telefona 065 446 917.

Porodica trenutno nema otvoren žiro račun u banci, pa će isti biti naknadno objavljen.

 

(Katera)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: