Naslovna Najnovije „Sanirali smo put, gradićemo moderno igralište za djecu“ (VIDEO)

„Sanirali smo put, gradićemo moderno igralište za djecu“ (VIDEO)

– Mnogo izazova je tu, mnogo je naslijeđenih problema, kao i mnogo poslova koje vi želite da uradite – kazao je Stanivuković.

Tokom protekle nedjelje, izvođeni su radovi na sanaciji kolovoza u ulici Svetozara Cvjetovića u naselju Lazarevo 1 u Banjaluci, a tim povodom lokalitet je posjetio i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Stanivuković se obratio brojim građanima koji stanuju u ovom dijelu grada na Vrbasu, te istakao da je od građana dobio podršku i da za njih donosi konkretna rješenja.

„Mnoge stvari koje smo započeli su prosto kao takve jedan proces i za njega je potrebno vrijeme. Kada sam ovdje dolazio posljednji put, govorili ste mi o ovom putu koji je bio blago rečeno katastrofalan i evo sada smo jedan dio tog puta sanirali“, istakao je Stanivuković za portal Insajder.in.

Gradonačelnik je dodao i da je sa građanima delegirao temu izgradnje dječijeg igrališta sa brojnim sadržajima.

„To je ideja koja je u razradi i sredstva smo odvojili. Trenutno gledamo vlasničku strukturu, i često imamo probleme sa imovinsko pravnim odnosima. Započeli smo i treću stvar, a tiče se pješačkog mosta. Imamo podatke da će izaći između 300 i 500 hiljada KM sanacija tog mosta. Činilo se jednostavno ali nije baš tako. Ipak, iako toliko košta, vrijedi ga sanirati jer on nosi i jednu istorijsku komponentu tradicije, kulture i turizma“, naglasio je Stanivuković.

Gradonačelnik ističe da grad na Vrbasu ima saradnju sa Banjalučkom pivarom koja ima ideju da napravi jedan potpuno uređeni kompleks u dijelu grada gdje se nalazila hidroelektrana.

„Želimo da i taj dio grada malo živne. To su neki projekti koje treba da započnemo naredne godine. Danas smo tu da vidimo kako ovo napreduje i šta nam je još potrebno. U većini slučajeva na terenu, koliko zavisi od grada, toliko zavisi i od čovjeka koji je to pravio. Tako da treba i jedna i druga dobra volja. Moja ideja je da svako malo kada se nešto uradi, da dođemo na teren i da vidimo šta su nam naredni zadaci. Tako treba da funkcioniše jedna vlast, a ne da nas vidite samo kada su izbori“, zaključio je Stanivuković.

Gradonačelnik se osvrnuo i na to da po svakom ispunjenom cilju, ispred njega se pojavi još nekoliko problema koji traže pažnju čelnih ljudi Banjaluke.

„Često sam govorio da je posao gradonačelnika zapravo najoperativniji posao. Koliko god da kopate, uvijek imate još da kopate. To je ogroman posao u gradu koji je najveći u Republici Srpskoj. Mnogo izazova je tu, mnogo je naslijeđenih problema, kao i mnogo poslova koje vi želite da uradite. Naravno kada dođete na jedno mjesto gdje je posao već urađen, imate ljude koji se suočavaju sa raznim problemima“, rekao je Stanivuković.

On je u razgovoru sa građanima podsjetio da je put saniran u jednom od najstarijih naselja u Banjaluci, koje je dugo godina bilo zapostavljeno.

„Ovo je prvo naselje koje je dobilo struju i hidroelektranu. Ovdje imate jednu od nasjtarijih pivara u regionu. To su zaista elementi koje treba da osnažimo, jer ovo je naselje koje može i treba da bude ogroman turistički potencijal ovog grada. Mi uvijek ciljamo daleko, jer samo čovjek koji ima ambiciju ima i velike rezultate“, zaključio je Stanivuković.

(BN)