Naslovna Politika Saradnja Republike Srpske i Srbije od izuzetnog značaja!

Saradnja Republike Srpske i Srbije od izuzetnog značaja!

– Saradnja Srpske i Srbije od izuzetnog je značaja, istakli su gradonačelnici Novog Sada i Bijeljine nakon današnjeg sastanka u Bijeljini. Miloš Vučević i Ljubiša Petrović su poručili da je autoput Beograd – Banjaluka preko Bijeljine uz Fruškogorski koridor najbolja poveznica građana dva regiona.

“Kao što je i obećao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Srbija će izgraditi dio autoputa od Bijeljine do Kuzmina, a to će u značajnoj mjeri približiti i lokalne zajednice iz ovog dijela Srpske i Srbije”, poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Počinjemo i izgradnju Fruškogorskog koridora, tako da će građani Semberije bilo da idu ka Novom Sadu ili ka Beogradu uskoro ići samo autoputevima”, rekao je Vučević nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine.

On je sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem razgovarao i o projektima izgradnje obrazovnih ustanova na području Bijeljine.

“Projektovanje i izgradnju velikog gradskog vrtića. I kao što je rađeno u prethodnom periodu, Bijeljina će i u narednom periodu imati podršku Srbije i Novog Sada kada je riječ o izgradnji škola, fiskulturnih sala, vrtića”, rekao je Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović prisustvovao je danas u Beogradu početku 15. Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka, istakavši da je Gradu Bijeljina velika čast što je još od početaka ovog velikog sportskog događaja, jedan od domaćina biciklistima iz cijelog svijeta.

BN TV