Naslovna Politika Šarović je odličan izbor, godinama najbolji ministar

Šarović je odličan izbor, godinama najbolji ministar

0

Srpska demokratska stranka je za člana Predsjedništva BiH predložila osobu koja pored toga što kako se pobjeđuje ima ogromno iskustvo u polju spoljne trgovine gdje je kao dio Savjeta ministara 8 godina za redom biran za najboljeg ministra, poručio je Miladin Stanić, predsjednik Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Mljekari i proizvođači mesa, voćari, ljudi iz sektora poljoprivrede, a posebno iz sektora živinarstva znaju kolika je bila uloga Mirka Šarovića u otvaranju tržišta Evrospke unije i Ruske federacije za širok asortiman poljoprivrednih proizvoda iz Republike Srpske.

Uspjesi koja je Šarović ostvario kao ministar na polju spoljne trgovine su najveći uspjesi koje je ova zemlja doživjela na polju ekonomije u svojoj kratkoj istoriji“, istakao je Stanić.

On je kazao da vjeruje da čovjek koji je uspješno vodio ekonomiju ove zemlje u dva mandata jednako uspješno može da vodi međunarodnu politiku sa pozicije Predsjedništva BiH i da svojim iskustvom i djelovanjem može da popravi međunarodni ugled Republike Srpske koje je Dodik bacio u blato tokom samo jednog svog mandata.

„Mirko Šarović je realni patriota koji je svoje patriotizam dokazao tokom brojnih nasrtaja na Republiku Srpsku tokom Ešdaunove ere, koji ga je čak sankcionisao i zabranio mu političko djelovanje.

Nije čovjek koji će strance pozivati na svoju slavu i davati im status počasnog građanina Laktaša, Banjaluke ili drugih gradova. Mudrosti i iskustva mu ne nedostaje i uz sjajne organizacione sposobnosti odlično je rješenje za srpskog člana Predsjedništva BiH“, zaključio je Stanić.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: