Naslovna Republika Srpska Šarović: Posebna sjednica NS RS vrhunac nesnalaženja aktuelne vlasti

Šarović: Posebna sjednica NS RS vrhunac nesnalaženja aktuelne vlasti

0

Mirko Šarović, redsjednik SDS-a, poručio je da je predstojeća posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske vrhunac nesnalaženja aktuelne vlasti jer organizatori sjednice ni sami ne znaju šta će se na toj sjednici dešavati, saopšteno je iz ove stranke.

„Oni danas pozivaju Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića u Narodnu skupštinu, što je pokazatelj da vlast pokušava da se izvuče iz situacije u koju je dovela čitavu Republiku Srpsku. Njihovo nesnalaženje je pokazatelj da je naša politika proteklih sedmica bila ispravna. Vlast se zaglavila u sopstvenom neznanju i nema orijentir kuda dalje. Neka znaju da ćemo učestovati na sjednici i da ćemo biti veoma konkretni“, zaključio je Šarović.

Predsjedništvo SDS-a danas je razmatralo dva pitanja – potencijalni dogovor o izmjenama Izbornog zakona kao i predstojeću posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske.

„Ono što smo dobili od međunarodnih medijatora, Palmera i Evropske komisije, a tiče se aspekta izmjena Izbornog zakona u pogledu tehničkih unapređenja zas provođenje izbora, je korak naprijed i to je unapređenje u odnosu na dosadašnji izborni zakon. To je nešto za šta bismo i mogli da dignemo ruku u parlamentu BiH kada dođe na dnevni red“, poručio je Šarović.

On je rekao da su Palmer i predstavnici međunarodne zajednice spremni da podrže mali paket izmjene izbornog zakonodoavstva kako bi se unaprijedila tehnička pravila izbornog procesa.

(N.N)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: