Naslovna Republika Srpska Šarović: SDS je bio i ostao istinski čuvar Republike Srpske

Šarović: SDS je bio i ostao istinski čuvar Republike Srpske

0

SDS je bio i ostao istinski čuvar Republike Srpske, njenog opstanka i napretka našeg naroda. Podigli smo naš narod kada je bilo najteže i zajedno s Vojskom RS i narodom ponosno stvorili našu Republiku – istakao je Mirko Šarović, predsjednik Republike Srpske.

I danas, u vrijeme drugačijih izazova ostali smo dosljedni svojim idejama slobode i dostojanstva, u službi naroda, bez izdaje, sada u novoj borbi za napredak, normalan život svakog građanina Republike Srpske.

Za razliku od nekih koji su u najteže vrijeme 90-tih, neskriveno bili protiv stvaranja zajedničke srpske teritorije i zastave a koji se danas pokušavaju sakriti iza iste te zastave Republike Srpske, SDS je u vrijeme kada to nije bilo nimalo lako, jasno stao na čelo odbrane svog naroda i započeli tešku borbe za opstanak na vjekovnim ognjištima.

Za razliku od onih koji su iz iste te borbe pobjegli i bavili se svojim ličnim interesima, narod i borci, među kojima mnogi istaknuti članovi Srpske demokratske stranke, davali su svoje živote za stvaranje Republike Srpske, a mnogi su svoj krst nosili i godinama nakon rata. Ali nikada se nisu skrivali iza Republike Srpske niti su svoje interese stavljali ispred nje i rizikovali da bude ugrožena.

Za razliku od nekih koji su čak i u Hagu javno svjedočili o tome da je “SDS odgovoran za stvaranje Republike Srpske, čak označavajući to “uzrokom sukoba”, o čemu svjedoče sudska dokumenta, mi se Republikom Srpskom ponosimo jer nije dozvolio da narod na ovim prostorima doživi sudbinu Krajine ili Kosmeta.

Da je bilo do nekih, jasno je, Republika Srpska ne bi ni postojala! Ono što je najvažnije jeste da smo mi, za razliku od onih koji su svoju politiku mijenjali “kako vjetar puše” uvijek bili i ostali na strani istinskog i iskrenog patriotizma i politike stvarnog boljitka, nasuprot lažnom i potpuno neutemeljenom ”junačenju”, ali samo ispred mikrofona. Upravo ta konstantna laž i obmana, u kojoj smo zarobljeni više od deceniju stvorila je tešku kulisu straha, kulisu iza koje svakodnevno traje besomučna pljačka i pustošenje vlastitog naroda. A stvarni rezultat je da je Repubika Srpska do sada izgubila čak trećinu svog stanovništva i da nas je iz godine u godinu drastično manje!

Prije trideset godina ideja vodilja osnivanja Srpske demokratske stranke je bio opstanak srpskog naroda na ovom prostoru. Danas imamo Republiku Srpsku iz koje svi odlaze. Uz sva podmetanja sadašnje vlasti i besomučna medijska omalovažavanja, vjerujemo i znamo da će razum nadvladati strah i da će pamet, mudrost, hrabrost i sloboda ponovo pobijediti… SDS je uvijek i jednako uz svoj narod, sada u novim izazovima i bitkama za normalan i dostojanstven život svakog čovjeka i njegove porodice. Opstanak, budućnost i napredak Republike Srpske su i nakon 30 godina naš prioritet i to je politika koja za nas nema alternativu!

(Vijesi Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: