Naslovna Izdvajamo Šarović sugeriše „Odmaći se od huškačke retorike i tražiti rješenje ove situacije“

Šarović sugeriše „Odmaći se od huškačke retorike i tražiti rješenje ove situacije“

Predsjednik SDS Mirko Šarović smatra da je vrijeme da se svi odmaknu retorike i izjava koje ne vode nikuda osim u slijepu ulicu „jer ćemo u suprotnom zakasniti“.

Šarović ističe da je u tome odgovornost svih, bez obzira na kojoj su danas podijeljenoj strani. Šarović je ovo kazao komentarišući cjelokupnu političku situaciju koja je nastala u BiH dolaskom visokog predstavnika Kristijana Šmita.

– Kako god to drugačije gledao Inckovom nepotrebnom odlukom šteta je već napravljena. Pobjednikom se teško neko može nazvati koliko god se trudio da bude. Sva tri naroda u BiH i njeni izabrani predstavnici svojim dobrim odnosima koji treba da se njeguju moraju i u ovoj situaciji samo dijalogom da grade budućnost zemlje i svih njenih građana kloneći se huškačke retorike, srljanja i prizivanja retrogradne amosfere koja nikome neće, uvjeren sam, donijeti dobro – sugerisao je Šarović.v

On kaže da su građani ove zemlje gdje god živjeli umorni od ovih tema, ali treba reći da su nezadovoljni sa svojim životima jer loše žive i na žalost lako ih je povesti u lošem smijeru.

– Upravo zbog toga želim da vjerujem da su pripadnici zemalja EU, članice PIK, ali i sam gospodin Šmit oko pitanja koje nas je duboko podijelilo spremni da rade na stvaranju prije svega bolje opšte atmosfere i spuštanja tenzija, ali i da zajedno sa svima nama, relevantnim predstavnicima, imajući uravnotežen pristup prema svim stranama pomognu da dođemo do rješenja koja vode do izlasku iz rastuće krize, uvažavaju različite argumente strana, pa i srpske strane“ – zaključio je Šarović i dodao da vjeruje da je ovakav put jedini ispravan i moguć.
(Srpska Info)