Naslovna Najnovije Sastanak SNSD-a i „Osmorke“: Koji će biti Dodikov uslov za dogovor?

Sastanak SNSD-a i „Osmorke“: Koji će biti Dodikov uslov za dogovor?

0

Stranački pregovori oko formiranja Savjeta ministara nastavljaju se danas sastankom SNSD-a sa predstavnicima „Osmorke“, a u ponedjeljak sa predstavnicima HDZ-a. Dodik je izrazio nadu da će se do kraja naredne sedmice biti održan finalni sastanak koalicionih partnera na kojem će se znati raspodjela resora.

“Nesumnjivo je da će Osmorka, HDZ i SNSD biti osnova strukturiranja institucija”, rekao je Dodik i izrazio nadu da će budžet biti usvojen do kraja ove ili početkom naredne godine.

Istakao je kako ih čeka mnogo posla – rad na projektima među kojima je i put ka EU te ekonomski set mjera.

“Ukoliko nešto ne učinimo eksalirat će cijene do nebesa”, rekao je Dodik govoreći o domaćoj proizvodnji i farmama.

Dodik je najavio juče da će sastanak biti održan na području Banjaluke i da tom prilikom neće biti govora o podjeli određenih funkcija, ali da SNSD smatra da Srbima treba pripasti pozicija ministra vanjskih poslova BiH.

“Za nas je ključno da dobijemo garancije da će se deblokirati procesi na projektima koji su blokirani za Republiku Srpsku. To su `Buk Bijela`, aerodrom Trebinje, gasovod. Od tih garancija zavisiće naše krajnje opredjeljenje. Ako nema deblokade, mi nećemo ići u vlast. Mi nećemo blokirati ni jedan projekat u Federaciji BiH, samo tražimo da se ne blokira u Republici Srpskoj”, rekao je Dodik.

Dodik je za ponedjeljak, 12. decembar, najavio sastanak sa HDZ-om u Banjaluci s ciljem potvrđivanja zajedničkog partnerstva.

(N1)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube