Naslovna Najnovije SDS NA PREKRETNICI Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića

SDS NA PREKRETNICI Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića

0

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora SDS ta stranka bi trebala da izabere privremeno rukovodstvo koje će voditi stranačke poslove do izbora novog predsjednika i članova Predsjedništva SDS, saznaje Srpskainfo.

Naši izvori iz najveće opozicione političke partije u Republici Srpskoj tvrde da ne postoji gotovo nikakva šansa da dosadašnji predsjednik SDS, Mirko Šarović, nastavi da upravlja strankom čak ni u tehničkom mandatu do izbora njegovog nasljednika.

– Nakon što je nedavno kompletno Predsjedništvo SDS, zajedno sa stranačkim šefom, podnijelo ostavke zbog loših izbornih rezultata, postojala je dilema da li će strankom do završetka unutarstranačkih izbora upravljati Šarović u tehničkom mandatu ili će tu ulogu preuzeti neko privremeno tijelo, sastavljeno od više članova. Ova druga opcija je skoro izvjesna i to bi trebalo da bude ozvaničeno na današnjoj sjednici – otkrivaju izvori Srpskainfo.

Inače, sjednica Glavnog odbora SDS biće održana u Bijeljini, iako je ranije bilo nagovještavano da bi se trebala održati u Banjaluci.

– Sjednica će biti održana u velikoj sali Sokolskog doma, sa početkom u 13 časova – saopšteno je iz SDS.

Jedan od članova Predsjedništva SDS koji su prošle sedmice podnijeli ostavke, Đorđe Milićević, za Srpskainfo kaže kako je ubijeđen da će nakon sjednice Glavnog odbora ta stranka biti snažnija.

FOTO: OPŠTINA ŠAMAC
FOTO: OPŠTINA ŠAMAC

– Svi smo svjesni situacije u kojoj se SDS nalazi i o tome smo mnogo razgovarali proteklih dana. Siguran sam da ćemo na Glavnom odboru precizno definisati vođenje stranke u ovom prelaznom periodu do provođenja unutarstranačkih izbora. Ne isključujem ni mogućnost da se donese odluka o sazivanju Skupštine SDS u što kraćem roku. To je ono što je najbitnije – kaže Milićević.

Dodaje kako očekuje da Glavni odbor SDS konstatuje da su izborni rezultati stranke vrlo loši na nivou cijele Republike Srpske, kad je riječ o najvećem broju opština i gradova, kao i za kandidovane pojedinačne funkcije.

– Očekujem da se istaknu i oni dobri rezultati i pozitivni primjeri u lokalnim zajednicama, a takvih primjera ima. Takođe, očekujem da Glavni odbor na današnjoj sjednici potvrdi ostavke svih članova Predsjedništva SDS koje su date na prošloj sjednici – kaže Milićević.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube