Naslovna Najnovije SDS organizirano ulazi u ‘odbranu’ Ljubiše Petrovića

SDS organizirano ulazi u ‘odbranu’ Ljubiše Petrovića

0

“O legitimitetu LJubiše Petrovića i SDS-a u Bijeljini, govori i pobjeda opozicije na Opštim izborima u tom gradu. SNSD uvijek kao razlog za pokretanje opozicije navodi nesaradnju gradonačelnika sa skupštinskom većinom. Niko ne pokušava da kaže i da pokuša obrnuti tu situaciju, da je stvoriti nesaradnju skupštinske većine s gradonačelnikom”, istaknuo je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„SNSD od Petrovića, kao i ostalih SDS-ovih načelnika i gradonačelnika zapravo očekuje potpunu poslušnost. Neupitno je da bi gradonačelnik podržao realne zahtjeve i projekte skupštinske većine, ali u slučaju Bijeljine, radi se o zahtjevima iracionalne prirode.

Ako je budžet Grada Bijeljina ili neke opštine pod njihovim šapom, a da njime oni netransparentno upravljaju, čak i protivzakonito onda je to za njih saradnja“, pojašnjava Miličević.

On navodi da je skupštinska većina u Bijeljini kao iu Tesliću prije referenduma 2019. godine u stvari interesna grupa kojoj odgovara da sve stave pod svoju kontrolu.

„Moramo imati jasnu decidnu politiku koja je potpuno drugačija od trenutne vlasti u Republici Srpskoj. SDS je najveći opozicioni faktor u Republici Srpskoj i ona kao takva hoće da bude mjesto i osovina okupljanja svih opozicionih snaga. U “odbranu” LJubiše Petrovića SDS ulazi organizirano i sa fokusom na sprečavanje manipulacija u izbornom procesu”, kazao je predsjednik SDS-a.

“Na kraju krajeva, opet po osobnom iskustvu iz 2019. mogu reći da nismo odbranili ono što je bilo u kutijama 2019. u ožujku ovdje u mojoj općini, bez obzira na to što smo dobili opoziciju sa +4000 glasova mi bismo u roku od 24. sata izgubili tu prednost. Tako ćemo raditi iu Bijeljini”, najavio je on ističući da od kolega iz opozicije ne očekuje samo političku podršku.

„Tu će političku podršku pružiti stranački lideri i već je pružaju. Međutim postoji nešto što je uz to, rekao bih čak i važnije, to je sama organizacija infrastrukture i stranaka i one druge koja će propratiti čitav proces do onog dana, odnosno po završetku referenduma, to je tehnika, to je infrastruktura, to su promatrači. To je mnogo ljudi koji tamo trebaju biti na terenu i to je mnogo važnija podrška”, rekao je Miličević.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube