Naslovna Najnovije SDS pita: Zašto Banjaluka mora a Prijedor NE?!

SDS pita: Zašto Banjaluka mora a Prijedor NE?!

– Razočarana sam činjenicom da zdravstveni radnici prijedorske bolnice nisu naišli na razumijevanje Gradske uprave u svom zahtjevu da, po primjeru Banjaluke, grad Prijedor pomogne zdravstvene radnike – istakla je dr Maja Dragojević Stojić, član Predsjedništva SDS

„Upravo je SNSD tražio od gradonačelnika Banjaluke da u budžet Banjaluke uvrsti jednokratnu novčanu pomoć medicinarima. Oni danas čine okosnicu vlasti u Prijedoru, ali na apel zdravstvenih radnika ostali su nijemi“ kazala je Dragojević-Stojić, koja je i povjerenik Gradskog odbora SDS u Prijedoru.

Ona to smatra politikom dvostrukih aršina.

„Jasno je da su amandmani poslužili kao obračun sa nekim ko razmišlja drugačije, a ne za iskrenu pomoć onima koji su na prvim borbenim linijama od početka pandemije“, kazala je Maja Dragojević-Stojić.

Ona je naglasila da su upravo zdravstveni radnici širom Republike Srpske već duže od godinu dana daju svoje nadljudske napore u borbi sa pandemijom virusa korona.

„Ova pomoć medicinarima u Prijedoru sigurno bi značila svima u prijedorskoj bolnici, iako se na boljim uslovima rada i većim primanjima za radnike u zdavstvenom sektoru mora raditi sistemski“ – zaključila je dr Maja Dragojević Stojić.

(BN)