Naslovna Najnovije SDS poziva Vladu RS da omogući normalno funkcionisanje lokalne vlasti u Višegradu...

SDS poziva Vladu RS da omogući normalno funkcionisanje lokalne vlasti u Višegradu i Novom Goraždu

0

Na sjednici Koordinacionog odbora SDS IJ 9 u Čajniču posebno je analizirana politička situacija u Višegradu i Novom Goraždu, gdje SDS ima skupštinsku većinu, ali lokalni načelnici iz SNSD-a uz podršku Vlade RS izbjegavaju zakonske procedure i onemogućavaju konstituisanje lokalne vlasti.

“U ovim opštinama načelnici rade šta hoće i ne poštuju nikakve procedure. Posebno su sporne neke javne nabavke koje se rade po samovolji načelnika, ali ključni je problem opstrukcija legitimne procedure konstituisanja skupštinske većine. Sve ovo će dobiti sudski epilog i problem očigledno neće biti riješen kroz institucije koje SNSD zloupotrebljava”, rekao je Nenad Avramović, predsjednik Koordinacioonog odbora SDS u IJ 9. On je dodao da “za razliku od Višegrada i Novog Goražda u Čajniču, gdje je načelnik SDS, mi nemamo skupštinsku većinu, ali da naš načelnik poštuje zakone u ustav RS i da skupštinska većina funkcioniše normalano.”

Na sjednici je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS, konstatovano da SDS sa optimizmom gleda na predstojeće izbore i smatra da je krajnje vrijeme da građani kazne lošu i kriminalnu vlast SNSD-a, posebno zbog skandaloznih afera koje prate ovu vlast. SDS s druge strane nudi konkretna rješenja i odgovore na ovu situaciju i poziva građane da ovaj put ne dopuste da budu prevareni olakim obećanjima koja se ne ispunjavaju od izbora do izbora.
“Naši prioriteti na ovom prostoru su putne komunikacije. Prije svega brza cesta Višegrad-Trebinje, Foča-Šćepan polje, Gacko-Nevesinje i sanacija putne komunikacije od Nevesinja do Kalinovika i od Ljubinja do Stoca”, konstatovao je Govedarica.