Naslovna Izdvajamo SDS sa skupa u Višegradskoj banji: “Dosta je bilo!”

SDS sa skupa u Višegradskoj banji: “Dosta je bilo!”

0

Opštinski odbor SDS organizovao je članstvo i simpatizere na skup „Dosta je bilo  Mladenu Đureviću“ u Višegradskoj banji kome su prisustvovali i čelnici još sedam stranaka koji čine koaliciju i skupštinsku većinu. Sa ovog druženja na kome je bilo i rukovodstvo SDS poručeno je da se na referendumu 12.juna izglasati nepovjerenje prvom čovjeku višegradske opštine.

„Niko ne želi da su na vlasti ljudi koji ne žele dobro Višegradu, koji dijele grad i opštinu, koji svaki dan unose mržnju i razdor među stanovništvo zato sam ubijedjen da ćemo, svi zajedno 12 juna izaći na referendum i zaokružiti „za opoziv“, rekao je predsjednik OO SDS Višegrad Miroslav Kojić.

Miroslav Kojić, predsjednik SDS Višegrad

On je dodao da je članstvo svih osam stranaka čiji odbornici čine skupštinsku većinu spremno da izvojuje još jednu  pobjedu.

„Sa nama u koaliciji je i predsjednik Skupštine opštine Muamer Sofović koji je postao meta ucjena i pritisaka od strane Đurovića i njegovih istomišljenika. A on samo časno i pošteno obavlja svoju dužnost predsjednika Skupštine na kojoj će ostati do kraja mandata i neće niti može biti načelnik opštine kako SNSD pokušava da u to ubjedi narod, „ istakao je Kojić.

On je objelodanio da će jedan od kandidata za načelnika opštine u ime stranaka skupštinske većine biti doktorica Sonja Mitrašinović .

Predsjednik SDS Mirko Šarović je rekao da je vrh SDS došao u Višegrad da da punu podršku strankama skupštinske većine i građanima da uspiju na referendumu.

„Vi okupljeni oko osam stranaka koji čine većinu u Višegradu zaslužujete bolju opštinsku vlast i boljeg načelnika i znamo da ćete u tome uspjeti. Pobjeda na referendumu u gradu na Drini je pobjeda za Republiku Srpsku za opšte izbore. Ovdje su došli čelnici SDS i iz susjednih opština ne da se slikaju nego da podrže vaše napore da kažete – ne aktuelnom načelniku opštine i izaberete boljeg od njega, „ dodao je Šarović.

Skupu su se obratili i visoki funkcioneri SDS Darko Babalj i Vukota Govedarica koji su poručili da je vrijeme da se borba od godinu i više dana sa Đurovićem okonča njegovim porazom i napuštanjem fotelje opštine.

Sa skupa u Višegradskoj banji upućen je poziv gradjanima Višegrada da na referendumu izglasaju nepovjerenje ovakvom načelniku koji je odavno stekao epitet najgoreg vlastodršca u novijoj istoriji grada na Drini i Rzavu.

(Istok)