Naslovna Najnovije „Severini prijeti 5 godina zatvora“ Advokat otkrio sve o slučaju pjevačice i...

„Severini prijeti 5 godina zatvora“ Advokat otkrio sve o slučaju pjevačice i njene sestre

0

Severina Vučković (50) juče je privedena od strane zagrebačke policije zbog nasilja u porodici, a advokat je otkrio koju potencijalnu kaznu može da dobije pjevačica.

Hapšenje pjevačice Severine Vučković je uslijedilo nakon što su od splitskih kolega dobili zahtjev za njeno privođenje za potrebe kriminalističkog istraživanja.

Povod svemu i raspisivanju potrage je neprimjerena prepirka od utorka u splitskom domu majke poznate pjevačice. Prema prijavi sestre Marijane, kako su prenijeli hrvatski mediji, pjevačica se navodno okomila na nju i to pred njihovom majkom.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

– Prema informacijama dostupnim u medijima nedvosmisleno je riječ o nasilju u porodici, koje prema članu 194 Krivičnog zakonika RS predstavlja krivično djelo za koje je u zavisnosti od načina na koje je djelo učinjeno zaprijećena i kazna zatvora. Naime, po izvještaju medija u pitanju su lakše tjelesne povrede, ali bez obzira na to, ukoliko su nanijete oružjem, odnosno opasnim oruđem ili sredstvom podobnim da tijelo teško povrijedi ili zdravlje teško naruši, zaprijećena je kazna od 6 mjeseci do 5 godina (clan 194 stav 2 KZ). Naravno postoji mogućnost uslovne osude koja je u slučaju da se krivica dokaže najrealnija opcija – tvrdi advokat Dragoslav Trninić, prenosi Blic.

Advokat Dragoslav Trninić takođe navodi da bi Severina mogla da bude izrečena mjera bezbjednosti zabrane prilaska oštećenoj i ističe da bi po istom osnovu njena sestra mogla pokrenuti parnični postupak.

– Najzad, u ovom slučaju moguće je pokrenuti i parnični postupak, po tužbi oštećene ili oštećenih. I u parničnom i u krivičnom postupku tuženoj bi u slučaju postojanja njene odgovornosti mgla biti izrečena neka od mjera bezbjednosti – zabrana prilaska i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: