Naslovna Izdvajamo SKANDAL: Otkrivena pljačka vijeka u Srpskoj, NAROD MORA SPRIJEČITI OVAKVU BAHATOST

SKANDAL: Otkrivena pljačka vijeka u Srpskoj, NAROD MORA SPRIJEČITI OVAKVU BAHATOST

0

Jedan od najaktivnijih poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Nebojša Vukanović, često prati događanja u Doboju i iznosi ih u javnost. On je ponovo podigao prašinu u javnosti tekstom o prodaji službenog automobila koji je juče objavio na svom blogu, u svom maniru, sa žestokim kritikama.

„Za rušenje postojeće i izgradnju nove zgrade gradske administracije i Skupštine grada Doboja baca se nevjerovatnih 32 miliona maraka, a kakve su razmjere pljačke i korupcije pokazuje zanimljiv oglas o prodaji vozila „škoda kodijak“ kojim se vozi Obren-Omer Petrović.“, piše Nebojša Vukanović na svom blogu.

„Džip „škoda kodijak“ prošle 2020. godine kupila je Javna ustanova Dom za starija lica Doboj za 114 650 maraka, sa registracijom i kasko osiguranjem koštati je skoro 120 000 maraka, a koristio ga je upravo Obren Petrović u privatne svrhe, iako kao poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH nema veze sa ovom ustanovom. Nakon što su Jerinić i Petrović za sebe, preko grada Doboja, kupili nova luksuzna vozila „Audi A8“ i „Audi Q10“ plaćena preko 300 000 maraka, odlučili su da „prodaju“ ili bolje reći poklone džipa „škoda kodijak“ svojim poslušnicima.“, navodi Vukanović.

„Samo godinu dana nakon kupovine, Javna ustanova Dom za stara lica Doboj oglasio je prodaju „škode kodijak“ na licitaciji, a početna cijena je svega 23 746 maraka, dakle skoro 100 000 maraka jeftinije nego što je plaćen prošle godine. Prema mojim saznanjima vozilo će kupiti vozač drugarice Sanje Vulić, inače bivši robijaš koji je bio u zatvoru zbog teških krivičnih djela koja je počinio, a koristiće ga drugarica i poslanica Sanja. Na sajtu Pik.ba, preko koga se prodaju polovna vozila, polovne „škode kodijak“ prodaju se od 43 500 do 80 000 maraka, pa je jasno koliko je realna „procjena“, u kojoj je Javna ustanova Dom za stara lica za godinu dana izgubila 100 000 maraka.“, ističe on.

„Postavlja se i pitanje zbog čega su lani kupovali novo vozilo ako ga prodaju ove godine, i ko je procijenio da je za smo godinu dana vrijednost sa 114 500, ili skoro 120 000 sa kasko osiguranjem i registracijom, pala na svega 23 700 maraka? Da ima pravde i pravne države, direktor Doma za stara lica Mladen Lukić, potrčko i marioneta Obrena Petrovića i Borisa Jerinića, bio bi uhapšen još lani kad je kupio auto od 120 000 maraka, pa ne bi sada bio u prilici da sklapa nove štetne ugovore, a pitanju je da li će sada zarobljene institucije da reaguju i spriječe novu pljačku vijeka za Ginisa.“, dodaje Vukanović.

Izvor: Nebojšavukanovic.info