Naslovna Najnovije Skandalozan i za svaku osudu postupak Hrvatske

Skandalozan i za svaku osudu postupak Hrvatske

0

– Zabrana valsti Republike Hrvtaske da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjeti Jasenonnvac, mjesto najvećeg stradanja Srba ali i ostalih naroda, neviđen je i neshvatljiv skandal i za svaku osudu. Ovo je istovremeno i diplomatski, ali i civilizacijski skandal koji se kosi sa svim moralnim i ljudskim načelima države koja treba da promoviše evropske i demokratke vrijednosti – kazao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

On je naglasio da je Jasenovac najveći logor smrti na Balkanu i to mjesto, nakon 77 godina, treba da bude mjesto pomirenja a ne političkih razmirica i vječito sporna tema u odnosima Srbije i Hrvtske.

„Ruka pomirenja koju časno pruža  predsjednik Aleksandar Vučić je veliki gest i uvijek će biti veći od bilo kakvog govora mržnje, izazivanja tenzija i konflikata. Politika mira i stabilnosti je jedina ispravna politika koju i lično promovišem i zastupam“, kazao je Šarović.

Naglasio je da duboko osuđuje svaki pokušaj vraćanja tenzija na ove prostore, veličanja ustaštva i svega onoga što nijednom narodu ne može donijeti ništa dobro.

„Žrtve trebaju da počivaju u miru i zato im se poklonimo i dozvolimo da to uradi svako ko to istinski želi. Sve drugo je skrnavljenje njihovih grobnica i nečasan gest koji sebi niko, a posebno oni koji upravljaju i predstavlaju cijeli jedan narod, ne bi smjeli dozvoliti a kamoli promovisati“, naveo je Šarović.

Hrvatske vlasti zabranile su privatnu posjetu Jasenovcu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je imao namjeru da danas posjeti to najveće srpsko stratište, među kojima su i neki od njegovih predaka.

(BN)