24.7 C
Banja Luka

Skandalozne najave Milorada Dodika. Prijetnje Banjaluci, prekid investicija, najava onemogućavanja rada grada!?

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a najavio je opstrukciju Banjaluke. On je na konferenciji za novinare rekao da koalicija oko SNSD-a ima većinu u banjalučkoj skupštini a da će novog gradonačelnika pustiti da radi godinu dana. Dodik je rekao da je potpisan sporazum stranaka koje bi trebalo da imaju većinu u banjalučkoj gradskoj skupštini (SNSD, DNS, Demos, SP) kao i da sporazum još nije potpisala SPS Gorana Selaka.

“To podrazumjeva da ukoliko ih naknadno ne prihvatimo u većinu da će svi njihovi kadrovi biti eliminisani u roku od 24 sata”, rekao je Milorad Dodik. On je rekao i da njegova stranka sa koalicionim partnerima ima većinu i u Bijeljini iako je i tamo za gradonačelnika pobjedio kandidat opozicije. Rekao je i da mu je Selak poslao poruku u kojoj ga obavještava da će potpisati sporazum ali da će koalicija odlučiti hoće li ga čekati. Dodik je rekao i da ga je Selak obavijestio da prvo mora da vidi sa ostalim ljudima u svojoj stranci i da ne može sam da to odluči. Dodik to ne prihvata jer kaže da je on potpisao sporazum a da tek kasnije ima stranački sastanak.

“Ako je predsjednik valjda može sam da odluči ako nije onda ne treba biti predsjednik”, kaže Dodik.

On je najavio da će vjerovatno u Banjaluci na izvršnom nivou imati određene probleme ali koji će biti prevaziđeni “izmjenama određenih dokumenata”. On tvrdi da je koalicija oko SNSD u BL osvojila oko 70 odsto odborničkih glasova.

Dodik je rekao i da postoji sumnja u ponašanje nekih od koalicionih partnera u Banjaluci s obzirom na nesklad u broju glasova koalicije i Igora Radojičića.

“Ne treba da kažem da gradonačelnik u Banjaluci neće imati našu podršku, možda mu to godi ali to je važna činjenica za cijeli grad. Naša skupštinska većina će nastaviti da provodi projekte nama je stalo da grad funkcioniše, da bude čisti i uredan a od njega ćemo očekivati da ispuni svoja obećanja…”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je očekivao da koalicioni partneri glasaju za Radojičića.

Milorad Dodik: Pregledaću sva biračka mjesta, foto Gerila info

On je najavio da će ukoliko bude problema u Banjaluci promijeniti zakone i statut. Nije precizirao na koji način misli to da uradi.

“Da li je ispravno ili ne ne zanima nas, to je naša odgovornost”, rekao je Milorad Dodik. “Uopšte me ne zanimaju mišljenja sa strane”, priznaje Dodik.

On je rekao da neće pokretati smjenu gradonačelnika u Banjaluci barem godinu dana ali da ni jedan prijedlog gradonačelnika neće proći.

“Da vidimo kako će finansirati gradsko grijanje koje smo mi sufinansirali. Zašto bi to republika radila, imamo mi druge opštine gdje treba pomoći da se grije. Prekinućemo sve investicije sa republičkog nivoa dok ne vidimo na koji će se način grad politički opredjeliti”, rekao je Dodik.

On je rekao da će pregledati svako biračko mjesto i vidjeti kako je glasano.

“Gdje god je dobio gradonačelnik neka rješava on. Mi nećemo rješavati”, kaže Dodik.

GERILA info

 

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here