Naslovna Najnovije Skupština Srpske danas o zahtjevu Valentina Incka

Skupština Srpske danas o zahtjevu Valentina Incka

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas u Banjaluci razmatranjem Prijedloga programa ovogodišnjeg rada parlamenta, a po njenom okončanju biće održana i naredna na čijem predloženom dnevnom redu je i pismo visokog predstavnika u BiH od 27. januara.

Na dnevnom redu 15. sjedince su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske, te o izmjenama i dopunama Zakona o ribarstvu.

Biće razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj, najavljeno je iz Narodne skupštine Srpske.

Nastavak 15. sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Po završetku ove, počeće 16. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se naći pismo visokog predstavnika najvišem zakonodavnom
tijelu Srpske.

Na predloženom dnevnom redu današnje 16. redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske nalazi se pokretanje inicijative za razgovor i dijalog između strana Republike Srpske i Federacije BiH, kao i tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rješenjima za BiH na prijedlog Kluba poslanka SNSD-a.

Na predloženom dnevnom redu nalazi se, između ostalog i izbor predsjednika Ustavnog suda Republike Srpske, na prijedlog predsjednika Srpske, Prijedlog zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi, Nacrt zakona o strateškom planiranju i upravljanju razvojem u Republici Srpskoj.

Predloženo je i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, te izvještaja o realizaciji Dugoročnog programa razvoja osnovnih geoloških istraživanja Republike Srpske za period od 2018. do 2020. godine, kao i godišnjeg izvještaja Ombudsmana za djecu za prošlu godinu.

Za sjednicu je predloženo i razmatranje izvještaja o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH za prošlu godinu, informacije o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom prošle godine.

(Srna)