Naslovna Najnovije Slavlje u Rusiji: Pobeda (VIDEO)

Slavlje u Rusiji: Pobeda (VIDEO)

0

Ruski TV voditelj Vladimir Solovjov nazvao je „gigantskom pobedom“ to što je Moskva sa Vašingtonom razmenila Viktora Buta i Britni Griner.

Viktor But, bivši sovjetski vojni oficir, koji je služio 25-godišnju zatvorsku kaznu u SAD zbog optužbi za zaveru, ubijanje Amerikanaca, nabavku i izvoz protivvazdušnih projektila i pružanje podrške terorističkoj organizaciji, od juče je pušten na slobodu.

Na ruskoj državnoj televiziji pak slave.

Najpoznatiji ruski TV voditelj Vladimir Solovjov, kojeg zovu „Putinov glas“ rekao je da je to gigantska pobeda.

„Danas smo ostvarili gigantsku pobedu. Mislim da još nismo svesni razmera te pobede. Već 15 godina se rusko Ministarstvo spoljnih poslova bori za oslobođenje. Ministarstvo i naša obaveštajna služba izveli su veličanstvenu operaciju. Doveli su kući nevinog čoveka koji ni jednom nije priznao krivicu, kojeg Amerikanci nisu uspeli da slome. Bout nije pao na kolena, nije izdao svoju domovinu i nije pristao ni na kakav kompromis. Amerikanci su ga praktično oteli iz zemlje jugoistočne Azije koja nije imala hrabrosti da se odupre. Ali But se lavovski borio za svoje ime, a Ministarstvo spoljnih poslova je sve vreme bilo uz njega“, rekao je Solovjov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: