Naslovna Najnovije SNSD hoće jedinstvo, bez Šarovića i Borenovića

SNSD hoće jedinstvo, bez Šarovića i Borenovića

0

– Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić istakla je da su danas, više nego ikada, predstavnicima srpskog naroda potrebni razum i jedinstvo radi Republike Srpske i njene budućnosti.

Imajući u vidu da SNSD sa koalicionim partnerima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ima šest poslanika, Vulićeva je uvjerena da će se ljudi od svijesti i savjesti odazvati na sastanak parlamentarnih stranaka čiji je cilj srpsko jedinstvo.

Ona je navela da se pojedini predstavnici PDP-a i SDS-a blanko nude Sarajevu, pristaju na sve na neviđeno, ne pitajući za cijenu samo da bi se dočepali vlasti, u čemu ih podržava dio međunarodne zajednice.

Prema njenim riječima, „jedini cilj političkog penzionera Mirka Šarovića jeste da uđe u Savjet ministara i postane milijarder i vlasnik novih nekretnina, dok Branislav Borenović, vječiti politički kompleksaš, sanja i dalje ministarsku fotelju, ma gdje ona bila“.

„Podsjetiću javnost u Srpskoj da su predstavnici bošnjačkog naroda u Predstavničkom domu parlamenta BiH uvijek bili jedinstveni, ma koliko imali različite stavove i poglede na politike, za razliku od srpskih predstavnika, gdje pojedinci poput Šarovića i Borenovića Srbe stavljaju na doboš. Žalosno!“, rekla je Vulićeva za Srnu.

Ona je ukazala da bi „matematički ‘sklepana’ većina samo jednog doma u Parlamentarnoj skupštini BiH imala legitimitet i politički uticaj u dvije zgrade zajedničkih institucija Trg BiH 1 i 2 i to je, otprilike, taj domet i kapacitet“.

(Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: