Naslovna Najnovije „SNSD je prenosio nadležnosti na BiH dobrovoljno“

„SNSD je prenosio nadležnosti na BiH dobrovoljno“

0

„Najveći problem kada je riječ o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj predstavlja to što su one dobrovoljno prenesene i to upravo od strane SNSD koji u predizborno vrijeme pokreće priče o njihovom vraćanju“, kaže Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

On navodi da je SNSD dobrovoljno prenio na nivo BiH 80 nadležnosti počevši od tablica, formiranja obavještajnih struktura na državnom nivou do drugih brojnih agencija.

„Кada to uradite dobrovoljno i glasate u Parlamentu BiH za takve odluke, a to je radila tadašnja vladajuća koalicija u kojoj je učestvovao SNSD, onda se to, kako tvrdi struka, može vratiti na isti takav način. Da li ćemo dobiti saglasnost bošnjačke i hrvatske strane za to ja čisto sumnjam“, navodi Radović.

On kaže da je očigledno da u BiH sa približavanjem izbora u fokus dolazi problematika koja nije bila prisutna periodu formiranja vlasti na nivou BiH od strane SNSD, SDA i HDZ.

„Prisjetimo se kako je i kada dokument o prihvatanju ANP donesen i poslan u Brisel“, napomenuo je Radović.

U izbornim godinama međutim, dodaje on, imamo promjenu ponašanja i taktike u kojoj SNSD, SDA i HDZ jedni drugima nabacuju teme.

„U pitanju je dobro smišljena taktika dugogodišnjih koalicionih partnera kako bi se narodu odvratila pažnja od onih osnovnih životnih pitanja“, istakao je Radović.

(BN)