Naslovna Republika Srpska SNSD je uspješan samo u namještanju tendera i širenju prazne priče o...

SNSD je uspješan samo u namještanju tendera i širenju prazne priče o investicijama!

Šarović smatra da prazne priče o velikim investicijama neće učiniti život građana Republike Srpske boljim, jer je SNSD, koji u kontinuitetu vlada već 15 godina, sistematski urušio i same pretpostavke za brži ekonomski razvoj.

Privreda Republike Srpske se suočava sa konstantnim padom proizvodnje, prihoda i profita, smanjenjem priliva stranih investicija kojih skoro da i nema u ovoj, kao ni u prethodnoj godini. Pad poslovanja konstantno dovodi do pada broja zaposlenih i to je realni učinak vlasti u Republici Srpskoj, kaže Šarović.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović reagovao je na konstatacije premijera Republike Srpske Radovana Viškovića, izrečene na otvaranju Prve investicione konferencije „Mogućnosti i izazovi privrednog razvoja Republike Srpske“ u Laktašima, na kojoj su najavljene i nove investicije.

„Republika Srpska se još nije vratila na pozicije na kojima je bila prije početka pandemije, a sada tone sve dublje u ekonomsku propast, upravo zahvaljujući aktuelnoj vlasti koju predvodi SNSD“, rekao je Šarović.

Smatra da prazne priče o velikim investicijama neće učiniti život građana Republike Srpske boljim, jer je SNSD, koji u kontinuitetu vlada već 15 godina, sistematski urušio i same pretpostavke za brži ekonomski razvoj.

„Istina je da Republika Srpska, po svim parametrima, ekonomskim, privrednim, pa i političkim, najlošije stoji u regionu, ali i u Evropi. Nažalost, ne postoji nijedan segment društvenog života za koji bi se moglo reći: Evo, uspješni smo“- ističe Šarović.

Kao konkretne činjenice, Šarović navodi nesposobnost vlasti da nabavi vakcine, provede imunizaciju i zaštiti kolektivno zdravlje stanovništva.

„Takođe, vlada premijera Viškovića nije imala adekvatan odgovor na krizu koju je izazvala pandemija virusa korona, zbog koje su mnoga preduzeća otpustila dobar dio radnika tokom i neposredno nakon lokdauna. Zato su smiješne priče o rastu BDP-a kojima se pokušava obmanuti javnost“, smatra predsjednik SDS-a.

Šarović podsjeća da je SNSD do sada pokazao uspjeh samo u namještanju tendera i prekobrojnom zapošljavanju u javnoj upravi.

„Najavljena ulaganja u infrastrukturu po modelu SNSD-a svode se na izvlačenje para iz budžeta, a kakva nam je putna infrastruktura, ako zanemarimo nove auto-puteve građene iz kreditnih sredstava, dovoljno se vidi po našim saobraćajnicama koje bi u normalnim zemljama odavno bile van upotrebe“, zaključuje Šarović.

(BN)