Naslovna Izdvajamo SNSD otvara školu za edukaciju učitelja i nastavnika (VIDEO)

SNSD otvara školu za edukaciju učitelja i nastavnika (VIDEO)

0

SNSD je najavio edukaciju prosvjetnih radnika koju će pohađati 50 učitelja i nastavnika u Banjaluci. Miješanje vladajuće partije u sve društvene procese bilo je uobičajeno u jednopartijskom sistemu bivše nam države. Nažalost, situacija je slična i danas.

Komunistička partija ništa nije prepuštala slučaju, postavljala je direktore, birala sveštenike i učitelje, sve do portira i čistačice. Grubim miješanjem u obrazovni proces, SNSD nas vraća u vrijeme kada je komitet odlučivao o svemu.

Uvodeći politiku u škole, uzurpirajući nadležnosti izvršne vlasti, resornog ministarstva i Republičkog pedagoškog zavoda, SNSD urušava obrazovanje, ističu donosioci zakona koje je birao narod.

Narodni poslanici podsjećaju da je SNSD u Banjaluci odavno poznat po svom pogubno lošem uticaju na mlade naraštaje i njihovo obrazovanje.

Stručno usavršavanje nastavnika, vaspitača, direktora i stručnih saradnika, kao i grupni savjetodavni i instruktivni pedagoški rad, u isključivoj su nadležnosti Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske.

Hoće li resorno ministarstvo prosvjete spriječiti SNSD da se grubo miješa u poslove iz njihove nadležnosti, ili će pojedinci sa partijskim blagoslovim nastaviti da uništavaju budućnost mladih generacija!?

Opširnije u videu:

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube