Naslovna Izdvajamo SNSD-ovci jedno pričaju u BL, drugo rade u Sarajevu

SNSD-ovci jedno pričaju u BL, drugo rade u Sarajevu

0

„Ove izmjene i dopune zakona o Oružanim snagama BiH definišu politički put kojim će ići BiH. One treba da posluže da međunarodne institucije kažu da se reformski procesi u BiH kreću i da Dodik sarađuje sa bh. institucijama“, zaključio je Bosić.

U Sarajevu je danas bilo burno u nastavku sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja je prekinuta 19. aprila nakon što su je napustili poslanici iz Republike Srpske i to prvo opozicije SDS i PDP, a zatim i vladajućih okupljenih oko SNSD-a.

Najburniju diskusiju je izazvao Zakon o izmjenama i dopunama zakona o službi u Oružanim snagama BiH, koji između ostalog predviđa i nova zapošljavanja, odnosno prijem novih vojnika i oficira u Oružane snage BiH.

Dok iz SNSD-a tvrde da su ove izmjene i dopune, koje je predložio Savjeta ministara BiH, u korist zaposlenih u Oružanim snagama BiH i da ne predviđaju prenos nadležnosti, iz SDS-a i PDP-a ističu da je to samo nastavak licemjerne politike SNSD-a iz kog su pred izbore govorili o vraćanju Vojske Republike Srpske, a sada osnažuju bh. Oružane snage.

„Godinu i po slušamo priču da će se staviti van snage Zakon o Oružanim snagama BiH i da će se ići u formiranje vojske Republike Srpske, a danas imate isti taj SNSD koji kroz Savjet ministara kontroliše predlaže izmjene i dopune zakona kojima se jačaju Oružane snage BiH, jer se ide na u novo zapošljavanje i prolongiranje odlazaka u penziju, što ima dugoročan karakter“, rekao je poslanik PDP-a Branislav Borenović.

On je istakao da opozicija neće donositi odluke koje se tiču Oružanih snaga BiH dok god Milorad Dodik jasno ne kaže da li se SNSD i dalje vodi zaključcima usvojenim u Narodnoj skupštini Republike Srpske ili je za jačanje Oružanih snaga BiH.

Poslanik SDS-a Predstavničkom domu Parlamenta BiH Mladen Bosić kaže da je interesantno to što poslanici  SNSD-a na sjednici ćute, dok su iz stranaka Trojke (Sabina Ćudić i Saša Magazinović) najglasniji u napadima na opozciju iz Srpske.

„Ove izmjene i dopune zakona o Oružanim snagama BiH definišu politički put kojim će ići BiH. One treba da posluže da međunarodne institucije kažu da se reformski procesi u BiH kreću i da Dodik sarađuje sa bh. institucijama“, zaključio je Bosić.

– Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na kraju nije prihvatio izmjene Zakona o službi u Oružnim snagama (OS) BiH.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube