Naslovna Republika Srpska Bijeljina SNSD sa partnerima u Bijeljini radi na štetu građana

SNSD sa partnerima u Bijeljini radi na štetu građana

0

Politička igranka u Bijeljini u punom jeku.  Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević tvrdi da, zbog opstrukcija gradonačelnika Ljubiše Petrovića, nije u mogućnosti da sazove redovnu sjednicu. Iz Gradske uprave odgovaraju: “Sam referendum je opstrukcija gradske uprave, mi sve radimo po zakonu”.

Predsjednik Skupštine Bijeljine Aleksandar Đurđević tvrdeći da, zbog gradonačelnika, ne može da sazove sjednicu, smatra da je sve zapelo kod izvještaja o radu Gradske uprave za proteklu godinu.

“Na dnevnom redu se trebalo naći program izgradnje komunalne infrastrukture, programi održavanja saobraćajnica, program primjene strategije razvoja, povećanje određenih stavki koje se odnose na djecu u privatnim vrtićima, na novorođenčad i sve druge važne.
Sve je to sada na čekanju, zato što jednostavno gradonačelnik to drži u svom kabinetu i ne želi da dostavi Skupštini grada”, naveo je Đurđević.

Iz bijeljinske gradske uprave ekspresan odgovor.

“Zakonski rok da se minimum jednom u dva mjeseca mora održati skupština, a mi smo 8. februara imali skupštinu i nijedan zakon nije prekršen u ovom slučaju. Čekamo materijale nekih odjeljenja i kada budemo imali sve prijedloge odluka i materijale za skupštinu mi ćemo odmah uputiti u skupštinsku proceduru”, rekao je savjetnik gradonačelnika Radiša Petrović.

Iz Gradske uprave ističu da Đurđević samim zalaganjem za opoziv gradonačelnika opstruiše rad lokalne administrracije na uštrb građana.

“Nebitno trošenje budžetskih sredstava da poslije dvije godine prekrajamo narodnu volju to je sigurno jedna krupna opstrukcija, mnogo
veća od ove što je naveo predsjenik Skupštine, jer smo mi u prethodne dvije godine dostavljali materijale i većina ovih odluka koje su dobre
za grad i građane upućena je od gradonačelnika i Gradske uprave”, rekao je Petrović.

Na pitanje da li će, ako opoziv ne prođe, kao jedan od glavnih zagovornika referenduma, pokazati odgovornost i prema gradu i građanima
i podnijeti ostavku na mjestu predsjednika lokalnoig parlamenta, Đurđević kaže:

“Kao što opoziv ima zakonske mehanizme tako i nakon opoziva i gradonačelnik ima mehanizme da raspusti skupštinu, o tome će
raspravljati skupština i ja ću poštovati svaku odluku”, rekao je Đurđević.

Podsjećamo, referendum o opozivu gradonačelnika zakazan je za 19. mart.

(BN) Foto: Arhiva

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube