Naslovna Najnovije SNSD svojim odlukama nanosi veliku štetu gradu

SNSD svojim odlukama nanosi veliku štetu gradu

0

Gradonačelnik Draško Stanivuković optužuje SNSD da je svojim odlukama i djelovanjem načinio veliku finansijsku štetu gradu.

Nakon usvajanja novog cjenovnika karata u javnom prevozu grada Banjaluka, oglasio se SNSD. Poručuju, svi koji su glasali za nove cijene karata treba da obrazlože svoju odluku.

Amandmani SNSD-a na prijedlog odluke o novom cjenovniku karata u gradskom prevozu dozivjeli su fijasko, a za njih nisu glasali čak ni svi odbornici ove stranke, jer ih je čak šest bilo suzdržano.

„Mi smo izašli sa jano definisanim prijedlogom, koji je podrazumijevao da prevoznici nastave da funkcionišu, zato što rade u otežanim uslovima, ali da građani nisu ti koji će platiti taj trošak. S druge strane, Gradska uprava je izašla sa prijedlogom da građani plaćaju taj trošak i oko takvog prijedloga okupila većinu. Naravno da nam nije drago što se to desilo. Svako onaj ko je glasao za takav prijedlog, treba da da obrazloženje za te i takve svoje stavove. Još jednom koristim priliku da kažem da to apsolutno ne podržavamo“, kaže Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Gradonačelnik Draško Stanivuković optužuje SNSD da je svojim odlukama i djelovanjem načinio veliku finansijsku štetu gradu.

„Preuzimajući sav teret poskupljenja na naš grad, mi smo u prvih pola godine potrošili svih 1,2 miliona maraka predviđenih za druge vidove subvencija javnog prevoza. Samo da se prevoz održi dali smo 1,2 miliona, plus na to još pola miliona. Blizu dva miliona je potrošeno, mogu čak reći, kada gledate efekat, nizašta, ali u suštini za održavanje, jer sa ovakvom cijenom goriva, javni prevoz je trebao tri puta da stane.

Teška su vremena, teške su odluke prema našem gradu, teške su zbog rata, inflacije, zbog pandemije korona virusa i sada prisutna a uzela je svoj danak dvije godine. Sve to iscrpilo je grad, iscrpilo je javne finansije, a uprkos tome imate teške, bezobrazne, osvetničke odluke velikog dijela skupštinske većine kroz 50 miliona uzetih direktno iz budžeta“, objašnjava Stanivuković.

On podsjeća javnost da će grad nastaviti subvencionisati penzionerske, studentske i srednjoškolske mjesečne karte, kao i prigradske linije, koje zbog manjka putnika samostalno nisu održive.

(BN)