Naslovna Izdvajamo SNSD u Banjaluci organizuje žurku za maloljetnike?!

SNSD u Banjaluci organizuje žurku za maloljetnike?!

0

U Banjaluci su osvanuli bilbordi u kojima se javnost obavještava da se u Multimedijalnoj sali u Krugu Čajaveca organizuje novogodišnja žurka za omladinu na kojem nastupa „Breskvica“, a ulaz je besplatan. Koncert za maloljetna lica počinje u 17 časova, a za punoljetna počinje u 20 časova.

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, reagovala je na najavljen nastup „Breskvice“ i napisala je: „Novogodišnja žurka?! Maloljetna lica?! Ma bravo, em sre GrO BL pretvorili u kafanu, em sad i žurke za maloljetnike. Nadam se da će se sa ovim prestati što prije“.

main image

RANIJE ŽURKE ZA MATURANTE

Ovo nije prva žurka za mlade koja je održana u ovoj sali. Podsjetimo da je u aprilu prošle godine u istoj sali održana žurka za maturante, tada je, na ulaznici koje su dijeljene mladima i u prostorijama škola postavljana pitanja mladima: datum i godina rođenja, broj telefona, e mail kao i daljni planovi za budućnost.

Organizator je tada bio, kako se moglo zaključiti iz objava na društvenim mrežama, Gradski odbor partije SNSD-a iz Banjaluke, jer se o ovoj temi u tom trenutku oglasila i Gorica Dodik.

Ona je twitteru napisala: „ne mogu vjerovati da nekome ovako nešto pada na pamet. Kada već organizujete koncert da se ta djeca provedu, čemu zahtjev za njihove lične podatke, bez obzira što pripadam ovoj stranci meni je kao roditelju ovo neprihvatljivo“.

Žurke na kojima se besplatno točio i alkohol su su nastavile i u maju, a stranka se počela ograđivati od organizacije iako je na video snimcima zabilježeno da se na jednoj žurci mladima obratio i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić, koji je i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Đajić je u govoru, koji po njegovim riječima nije politički, rekao:“ovdje nema politike, kada su me zamolili da podržim ovo bio sam srećan, čestitam vam na trudu, postali ste ljudi“, rekao je Đajić tada.

Žurke za maturante u prostorijama SNSD-a: Besplatno se toči alkohol, obratio se i Đajić!

Prema pisanju medija iza koncerta u maju stajala je Agencija za digitalni marketing i organizovanje događaja “Arbitrium”. U saopštenju koje su poslali javnosti istakli su da su oni organizatori zabave koja je, po njihovim navodima okupila oko 2000 maturanata.

„Na taj način našim banjalučkim srednjoškolcima dodatno smo uljepšali i uveličali posljednji dan škole koji već godinama tradicionalno proslavljaju, sa željom da uspješno nastave svoje školovanje“, saopštili su tada organizatori.

Posljednja u nizu proslava bila je novogodišnja žurka organizovana za radnike UKC-a RS u Banjaluci na kojoj je nastupala Sandra Afrika.

I tada se prisutnim obratio Đajić koji je rekao radnicima da ne žure, jer „ko zakasni na posao opravdano je“.

PROSTORIJE SNSD-a KOJE TO NISU

Prema izjavama SNSD-a u jednom trenutku ove prostorije nisu njihove, a u drugom jesu. Kada su bili održavani koncerti iz ove partije su izjavljivali da to nisu njihove prostorije, već da oni samo te prostorije iznajmljuju. Nakon nekoliko dana iz iste stranke objavljeno je da su to njihove prostorije u kojima su se održali određeni politički razgovori.

PORESKA UPRAVA

Poreskoj upravi Republike Srpske smo 15. septembra prošle godine poslali pitanja koja se odnose na Multimedijalnu salu u krugu Čajaveca u kojima smo pitali da li je ova sala, u kojoj se toči alkohol i organizuju koncerti i žurke, registrovana u Poreskoj upravi i ko je prijavljen kao vlasnik tog objekta. Pitali smo da li se na ovom mjestu izdaju fiskalni računi. Pored toga pitali smo i da li je po zakonu moguće organizovati koncerte muzičara i točiti alkohol na šanku, a da se ne zna ko je organizator, odnosno ko stoji iza svega toga? Do danas nismo dobili nikakav odgovor.

I na bilbordu žurke za nastup Breskovice nemamo nikakvih informacija o organizatoru ovog događaja.

main image

Izvor/foto: BUKA

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube