Naslovna Republika Srpska SNSD u Gacku pokazao koliko stvarno drži do 9. januara

SNSD u Gacku pokazao koliko stvarno drži do 9. januara

0

Danas je u organizaciji Opštine Gacko povodom 9. januara, upriličeno obilježavanje Dana Republike Srpske. Program obilježavanja počeo je u 10 časova parastosom gatačkim junacima i posjetom Spomen sobi dok je svečana akademija povodom Dana Republike održana u Sali parohijskog doma u 11 časova.

Na Svečanoj akademiji bilo je prisutno jedva nešto više od dvadestak ljudi pa se postavlja pitanje zašto se opštinske vlasti nisu potrudile da na najbolji način organizuju obilježavanje Dana Republike ? Ako se još uzme u obzir da se i sama akademija pretvorila u suvoparne govore te da nije bila definisana kao manifestacija koja oslikava kulturni značaj srpskog naroda sa ozbiljnim retrospektivama nastanka Republike Srpske,  onda je lako zaključiti da je sam događaj u potpunosti bila jedna u nizu improvizacija lokalne vlasti.

Dan Republike nebi trebao da predstavlja improvizovanu aktivnost već je 9 januar trebao biti obilježen  sa najozbiljnijim organizacionim pristupom. Lokalna vlast očigledno smatra da je dovoljno samo odrediti termin i satnicu održavanja manifestacijei da će sve po sebi samo doći. Sramno je da se na obilježavanja Dana Republike Srpske nisu pojavili prije svega oni koji imaju ponajviše lične koristi od današnje vlasti koja sa lokalnog nivoa personifikuje Republiku Srpsku.

ž

Zanimljivo je da obilježavanju povodom Dana Republike nije prisustvovao predsjednik Skupštine Opštine Gacko Rajko Papović jer odavno i ne živi u Gacku već u Banjaluci, pa u Gacko isključivo dolazi na sjednice lokalnog parlamenta. Da li je opravdano postaviti pitanje šta to sve Rajko Papović odista radi u opisu svojih poslova da bi opravdao skoro 60.000 KM plate u bruto iznosu koliko košta građane Gacka a sa osvojenih ličnih 149 glasova na proteklim lokalnim izborima.

Pored njega na obilježavanju Dana republike nije bio prisutan ni zamjenik načelnika Siniša Mandić koji, kao i Rajko Papović takođe ne živi u Gacku ali zato ne propušta pored plate, naplatiti putne troškove i kada dolazi ali i kada ne dolazi na posao u svoju kancalariju u opštinsku upravu u Gacku. Istini na volju, na svoj posao dolazi češće od Papovića mada ne nešto previše.

Nije bilo ni generalnog direktora Termoelektrane Gacko Miodraga Šešlije koji je stanovnik Bileće što samim tim podrazumijeva da ni on nije stanovnik Gacka no i pored toga , složićemo se da je generalni direktor u ulozi vršioca dužnosti ipak trebao prisustvovati navedenoj manifestaciji pa ga ni izgovori da ovih vodi internu istragu o onim radnicima koji ne dolaze na posao a primaju platu, nebi opravdali za ovakav propust.

Ostale funkcionere u lokalnoj zajednici koji se nisu odazvali pozivu načelnika Opštine nećemo spominjati jer očigledno nemaju nikakvu specifičnu težinu, ali svakako treba konstatovati da je nedopustivo i zaista nema opravdanja to što se gatački prvaci ako ih tako možemo nazvati, nisu bili prisutni obilježavanju Dana Republike. Ako ništa bili bi u prilici da vide kako izledaju improvizacije velikih događaja koje nikako nebi trebale da se događaju.

ISTOK

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube