21.7 C
Banja Luka

ŠOKANTNO PRIZNANJE VIŠKOVIĆA „Šta je problem što kršimo zakon? Promijenićemo ga!“

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković objasnio je zašto je bolje da svi direktori budu u v.d. statusu, nego u punom mandatu.

Na iznenađenje svih, na konferenciji za medije Višković je rekao da je „puno lakše s njima raditi kada su v.d. nego kad se postave“.

-Kad se postave onda oni postanu institucija, pa onda misle da je neki resurs njima dat na raspolaganje, pa ne moraju polagati račune nikom u ovoj zelji. I tuže i dobivaju nekakve sudske presude – izjavio je Višković.

Na konstataciju da se višegodišnjim držanjem pojedinaca u v.d. statusu krši zakon, Višković je nekoliko puta ponovio: „Promijenićemo ga“.

-Pa, dobro, promijenićemo zakon. Šta je problem? Promijenićemo! Evo vidite, jesmo li imali smjene u Ageniji za igre na sreću, jesmo imali u Šumama? A, da je tamo postavljen direktor onakao kako je predviđeno zakonom, znate kad bi ga smijenili? Samo kad on podnese ostavku. Polako, ljudi. Ja znam da nije dobro da predsjednik Vlade kaže… Ja nisam rekao kršićemo zakon, nego sam rekao promijenićemo zakone, što znači da ne kršimo zakon – Viškovićeva je logika.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here